Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,spousty let jsem kupovala med od včelaře a ten mi po čase vždy ztuhnul a zesvětlal. Letos jsem včelaře změnila a jeho med je stále po půl roce stále řídký-teče. Prosím včelaře...který z medů je kvalitnější? Ráda si zaplatím více,ale med chci kvalitní. Děkuji za odpovědi všem.
Asi vím, co Vám vrtá v hlavě. Je Vám divné, že ten co máte doma je pořád řídký a jestli do něj není náhodou něco přimícháno. V medech se moc nevyznám, ale tady kousek má jeden pán včely a prodává med. Také jsem si koupila a zcukernatěl.
Tady jsem našla něco, co by Vás mohlo zajímat. Zcukernatělý med. Na první pohled sice nevypadá med jinak vábně, ale takový med je naprosto v pořádku. Svědčí mu také tma a teplota skladování kolem 20 ° C. A pokud vám med do půl roku od zakoupení nezcukernatí, tak je určitě něco špatně.
Vy píšete, že Vám med pořád teče, to by teda mělo znamenat, že není tak kvalitní a je v něm něco přidáno. Takže já už bych u toho samého včelaře příští rok nekoupila.
Hezky vysvětlené. Ale v tom případě nemá zákazník vůbec žádnou možnost, jak rozpoznat dobrý a nefalšovaný med.
Dobrý den, kupte si od včelaře med pastový (pastovaný) - ten je stále vláčný, neteče a stále se dobře roztírá. A, jak vzniká med lesní, raději nechtějte vědět . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.