Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych si vyrobit domácí likér.Jednoduchý recept. Kde koupit potravinářský líh v obchodě není. Zveřejnují 80% a 100%.Kolik bude mít podle receptu procent alkoholu atd? Děkuji.
Ať si dělá to kdo chce jak chce. Ovšem sprasit RUM na likér to může jen neznaboh. Mluvím tedy u RUMu nikoliv to co dělá Božkov a dříve tomu říkali Rum. Měl jsem dvě 4 litrové lahve namočené Aronie asi 2,5 litrů bobulí od podzimu 2019. Čistá nejlevnější vodka za 80 Kč 37,5% Přidat k vymáčeni celou skořicí, hřebíček, nastrouhaná citronová či pomerančová kůra, možná celý badián. Dle chuti. Jistě že může být slivovice a čistý líh. Přeceděno bylo 5 litrů tekutiny. A jak to bude silné. Přece kolik přidám vody. Ořechy pustí hodně, višně dost, Aronie méně. Myslím, že jsem do lahví nalil asi 3,5 litrů vodky a měl jsem 5 litrů. Další voda je s cukrem. Já na tuto dávku rozvařil 2,5 kg cukru, že to spíš byla kaše. Šestnáct lahví čeká na vypití. Ještě mne čekají dvě čtyřlitrovky višní a jedna ořechy. Ty už se máčejí dva roky.
Já bych nakoupil zde: destilaty.heureka.cz/...
Koncentraci upravit přísadami na 19 - 20 %Pokud ředit,tak jen destilovanou vodou.
JABRAKA
Na potravinářský líh jsem narazila v prodejně pro KUTILY. Asi aby měli inspiraci při své práci.
Oni tam totiž měli vystavené různé dezinfekce a ten líh byl mezi nimi. Tak to asi brali spíš jako ochranu, než chlast. Byl v láhvi 0,5 l, nevýrazná viněta, 80 %. Ale stála ta půllitrovka 315 korun. To je asi opravdu lepší použít Božkov. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.