Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vermikomposter-žížaly se nemnoží

Od: maky® odpovědí: 10 změna:

Hezké ráno, máte někdo zkušenost s vermikomposterem? Mám ho dva měsíce a žížalky se nějak nemnoží. Dostávají slupky z ovoce a zeleniny pěkně na drobno,občas trochu lógru z kávy, použité čajové sáčky, teplota místnosti cca 16 stupňů, žížalý čaj zatím žádný. Děkuji za vaše zkušenosti.*zmateny*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oldi
hodnocení

4x
Dobrý den,
žížaly by neměly mít suché prostředí.
Poradit se můžete na:
ekoporadny.cz/...
doplněno 19.12.20 14:53: Jak na žížaly.
veronica.cz/...

hodnocení

2x
Co vlhkost. Do kompostu pravidelně liju vodu a žížaly se množí množí jak dive. Navíc slupky z ovoce, sladké, se můžou utlouct.
Vemte kus hlíny z komposteru do dlaně a stlacte. Drží alespoň trochu tvar? Pokud je vyloženě suchý je to špatně. Zdimat vodu také ne, ale ublíží to méně než sucho.

hodnocení

Děkuji za rady, vlhko mají, namočili a vyždímali jsme jak přiložený substrát, tak roztrhané plato od vajec. Na druhém, zatím prázdném patře se vlhko sráží, je orosené a teplé. Snad se dočkám.:)

Jj, pak tomu dejte čas. Já je poprvé viděl asi po roce a bylo jich mrtě. Teď se vždycky za rok rozmnozi dost. Zizali čaj mi přijde především voda která protekla komposterem než že by to žížaly čůraly. *smich2*
hodnocení

Dcera mne též utěšuje, že to chce čas. I v návodech čtu, že vyčkat tři měsíce a pak možná naložit již druhé patro. Tak díky za odpověď. ;)

hodnocení

0x

"Prázdné patro je orosené a teplé." S tím mě napadlo jestli v žížalým substrátu není toho tepla moc. Žížaly chtějí max. 30 stupňů. Hodně odpadu. málo žížal, substrát se nadměrně zahřívá a žížalám se nedaří.

hodnocení

Tak změřím v substrátu teplotu, teploměr byl u toho přibalen a ještě jsem ho nepoužila. Díky. :)

hodnocení

Naměřila jsem teplotu substrátu 17 stupňů, dnes je prázdné patro orosené, ale už ne teplé. :)

kolemjdouci
hodnocení

0x

Můžete sem dát fotky Vašich vermikompostérů? Děkuji.

hodnocení

Foto nemám, dostala jsem vermikompostér VermiHut 4 patra tmavě zelený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]