Nejste přihlášen/a.
Nevyhovující substrát a nevhodná zálivka.
Je to sukulent, takže pískový lehký substrát ne rašelinový a pro pokojovky, ale pro sukulenty, dobře oddrenážovaný květináč a minimum zálivky. A taky maximum světla.
Moc děkuji za radu. Substrát, zálivka a vše ostatní je stejné, jako když byla venku. Asi jí to uvnitř nevyhovuje. A to jí mám na nejsvětlejším místě. Nicméně jméno by jste asi nevěděl/a, že. Zatím mi všude bylo sděleno, že je to sukulent Ale podle toho jí bohužel nedohledám.
Zdravím. Poslední roky se k nám vozí takové množství nově vyšlechtěných sukulentů, že přesné určení bývá velmi obtížné. Navíc nepíšete, zda rostlina tvoří kmínek, zda má tendenci se větvit nebo ne, zda je povrch listů hrubý nebo "osrstěný", a z fotky není poznat ani to, zda je list celý masitý, nebo uprostřed miskovitě prohnutý. Nicméně se mi nelíbí váš výsměch @floro, která vám radí dobře = že máte sukulent. Podle toho byste měla vědět, že svou kytku dohledat můžete => mezi sukulenty. Každopádně můžete svou kytičku zachránit, když (podle rady Floro) vyměníte substrát za nový, namíchaný přímo pro sukulenty (ten stávající je pouze substrát přepravní = lehký = rašelinový = nevhodný, a měl být vyměněn ihned po nákupu), dáte dobrou drenáž a omezíte zálivku na minimum (jak píše Floro). Pokud nemůžete dodat tolik světla, slunka, vzduchu a vzdušné vlhkosti – jako bylo přes léto venku, logicky musíte upravit i teplotu a zálivku. Vaše rostlina bude mít nároky na péči stejné, jako ostatní sukulenty. Přesný název kytky má smysl jen pro sběratele = odborníka. Což vy evidentně nejste. Ida
Myslím, že je víc zalévaná, než potřebuje. Kdybyste ji vyklopila, na dně bude vláhy dost. Stačilo jednou ji přelít a kořínky dole uhnily. Píchla bych k ní špejli a další den ji vytáhla, zda konec bude mokrý. Pokud by měla uhnít, sebrala bych si od ní vrcholky. Ty nechala pár dní ležet, ať rány zaschnou a pak je dala zakořenit v maličkých květináčcích s písčitou půdou a téměř nezalévala. Tohle ideálně později, tak od února, to už bude přibývat světla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.