Zkus se mrknout na www.masozravky.com nebo masozravky.webz.cz/ najdeš tam rady jak pěstovat i nabídku. Vídám je občas i v OBI, Hornbachu atd., ale tam je třeba dát pozor na stav rostlinky a pečlivě vybírat.
JA som mala mesozravku tiez, musi byt stale vo vode leb rastie vecsinou v bazinach mocariskach. Ja som si mesozravku kupila v botanickej zahrade ale maju ich aj na vystavach ako je flora... Vela stastia
tilka
Pozor!Mám velmi špatné zkušenosti s nakupováním rostlin v Obi a podobných marketech. Ceny rostlin jsou velmi vysoké a neodpovídají kvalitě. Lepší je nakupovat ve special.obchodech. Každý zahradník určitě bude vědět, kde je objednat.
Pro začátečníka bych doporučovala nějaký druh rosnatky, tak je poměrně nenáročná, i mucholapka není moc náročná.
Často k dostání je opravdu nenáročná Drosera Capensis k vidění třebas tu: www.plantoftheweek.org/week255.shtml. Návod k jejímu pěstováví najdeš na výše uvedených odkazech a v knihách: www5.vltava.cz/default.asp?bShowGoodsList=True&bShowSearchForm=True&nDepartmentID=170&sSearchBasic=maso%9Erav%E9&x=0&y=0
Ahoj ja som si kúpila mäsožravku na flóre a v receptáry pima nápadou som našla taký fígel a do teraz ju mám už je to asi rok a ani polievať ju nieje potom treba. Tak a teraz te fígel. Do 4 litrového pohára som dala kamene taky jemny štrk asi 5cm vysoko a naliala som tam destilovanu vodu ale nie uplna až po kamene, a tam som dala črepník s mäsožravkou a zavrela pohár s deklikom žiadne dierky doňho nerob. Mám ju postavenú na parapetnej doske a tam sa jej páči ešte som ju odvtedy nepolievala ako som ju doniesla domov voda je tam stále a je tam zaručená vlhkosť. U mňa to funguje takto, ak budeš mať niake nove rady alebo otazky tak sa ozvi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.