Koupila jsem ve výprodeji Pachiru vodní. Rostlina je totálně přelitá a některé vrcholové kmínky jsou měkčí. Jak prosim pokračovat v její záchraně? Přesadit do terakoty? Zkrátit ji někde? Děkuji za odpovědi.
Zdravím. Vyndat z květináče, odstranit uhnilé kořeny, přesadit do větší nádoby a po 3 - 4 dnech zalít. Možná se vzpamatuje, ale moc šancí jí osobně nedávám.
margerina
Děkuji za reakci. Taky ji moc šance nedávám, poté co jsem ji vytáhla z květináče. Ale nic není nemožné Je to jeden pahýl který se nedá rozplést. Část je měkčí bohužel, ale jeden šlahoun roste. Nechám to den dva venku bez hlíny a poté zadáním do nové hlíny. Stálá mě stovku.
petr2000*
Dobrý den, venku ji můžete nechat, ale jen když teplota neklesne pod pět stupňů, to by ji uškodilo. Přeji úspěšnou záchranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.