Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orba, tipy na ni?

Od: kovanda odpovědí: 6 změna:

Ahoj, koupil jsem si Hecht 7100 a zahradu kterou jsem minulý rok ryl, bych rád pooral tímto strojem. Nějaké tipy? Například na vhodnost míry vlhkosti půdy nebo šířka záběru při orbě? Díky za případné názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vari má dobrá videa s návody na orbu varinou. Myslím že podle toho se to dá naučit správně nastavit. Je to buď na youtube nebo na stránkách vari.
doplněno 04.12.20 20:47: Dobře nastavený pluh malotraktoru jede zhruba kolem 18-20cm hluboko bez toho aby vyjížděl ze země nebo abys ho musel silou tahat nahoru. Kovové orebné návleky zajistí aby gumy neklouzaly a tys nemusel čekat na optimální stav hlíny.

orac
hodnocení

2x

Na rytí není pozdě. Stačí obyčejný rýč na zahrady nejlepší. Stroje to někdy nezvládnou. Možná je nyní nejlepší čas. Špatně se to dělá, když není půda zmrzlá. Nejlépe povrch trochu zmrzlý, ale pouze povrh, ne do hloubky. Měl jsem Mounfield a prodal jsem ho. Moc se bořil do hloubky. Raději to dělám ručně.

hodnocení

0x

Tak na rytí je už snad pozdě, na jaře to prostě zrychtujte a nazdar.

hodnocení

0x

Na orbu samozřejmě pozdě není. Jen upřesnění. Píšete o poorání a tohle je rotační kultivátor na jarní přípravu zorané zahrady. Dokoupil jste i kola a pluh nebo jen tohle hopsadlo.

doplněno 04.12.20 20:28:

Nejdůležitější je si řádně seřídit pluh. Traktůrek by v podstatě měl jet sám, žádné strkání nebo zvedání za řidítka. Že by půda ještě vyschla - nehrozí. Seřízení - záběr dle vlhkosti, druhu půdy, utužení. Musíte si s tím pohrát. Je lepší blbě zorat na podzim než dobře na jaře.

kovanda
hodnocení

jj, doplnil jsem kola, závaří a pluh.

kostal*
hodnocení

0x

Video Kdo umí Vám odpoví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]