Moje babička kdysi vařívala z cukrovky takový hustý hnědý sirup, říkalo se tomu doma "sirob" a bylo to moc sladké. Přidávala ho při pečení do těsta, třeba do perníku. Je to ale už skoro 60 let, tak opravdu nevím, jaký byl postup. Já sama jsem to nikdy nedělala. Jaga.
Cvikla je řepa. Pro Slováky především červená řepa. Sirup z červené řepy se snad ani nedělá. Z cukrové řepy ano. Ale bez vaření? To nepůjde. Na internetu je více receptů, jeden z nich zde. Další české recepty hledejte pod zadáním "cukrová řepa sirup".
Syrovou červenou řepu můžete upravovat jako salát. Větší množství červené řepy (a jiné zeleniny a ovoce), pokud nechcete znehodnotit vitamíny, bych uchovávala v mrazničce.
Cvikla je pro Slováky jen a pouze červená řepa,nikdy ne cukrová řepa.
Za syrova se z cvikly sirup nedělá.Konzumovat syrovou ji múžete.Uchováte ji buď ve sklepě a do jara skonzumujete,nebo ji zavařte v nálevu.Aby ste ji nevyhazoval a máte jí moc,obdarujte někoho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.