Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak proti hryzcům

Od: bh odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, zajímalo by mne, zda dávat do zahradního kompostéru vlastní výroby zbytky z kuchyně ( odpad z jablek a zeleniny), když máme na zahradě hryzce. Údajně si je tam timto udržujeme.
Je mi líto zbytky vyhazovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

futra
hodnocení

1x

Mě nic nepomohlo.Návnady na krtky ani jiné žádné smradlavé odpuzovače.Sežral na co přišel.Pak najednou z ničeho nic byl klid.Myslím si ,že je to práce kuny.Loni nic a letos také ne.Tak jsem zvědavá ,jak to bude vypadat na jaře.

hodnocení

0x

ahoj teraz jsem se dival na nějaký receptář s Bohdalkou a sadili stromky tak doporučovali nějaké pletivo pod stromky takový bal že by i pod kompost? jak to řikala Bohdalka v 89 rokach tak ma isto nějaké zkušenosti nebo ni?*smich*

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že to zas tak nerozhoduje. Na kuchyňské zbytky se spíš sbíhají potkani. My jsme měli kompost, do kterého šly taky slupky z ovoce a zeleniny. Byl 35 metrů od místa, kde hryzec podhryzal stromky. Stromky ho zajímaly víc, než nějaká jablka na kompostu. Spíš asi vadilo, že jsme blízko potoka.

Příští stromky jsme sázeli do košů z pletiva.

Někde jsem slyšela drastickou radu. Dát mu do děr pinzetou kousky kaktusů, že prý hryzec, co se mu bodnou do tlapky, kvílí... a ten nářek je pro další hryzce signálem, že tam není bezpečno a prý místo opustí. Stejně tak lze dát do nor otrávené zrní.

hodnocení

0x

Nadrobit do nor rozbité sklo.

doplněno 29.11.20 13:26:

Kdysi babičky na venkově používaly hadry namočené do petroleje, které strkaly na tyčce do nor proti krtkům. Petrolej je smradlavý a krtci se pak stěhovali jinam. Mohlo by fungovat i na hryzce.

hodnocení

0x

Nám kdysi pomáhaly chlupy od psa, brala jsem si je z psího salonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]