Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak dál na jaře s touto tlusticí, jestli přesadit, střihnout, podepřít? Nevím přesně, co dál dělat, aby nešla moc nahoru a nekroutila se. Děkuji.
Začnete experimentovat s okny, které máte k dispozici. Tato rostlina neroste vůbec hezky. Naše tlustice jsou statné a tmavozelené. Necháváte substrát vyschnout před další zálivkou?
Tohle se neshoduje s @wamp: Ideální je světlé slunné stanoviště. Listy blednou, pokud nemá rostlina dostatek světla. V době vegetace zaléváme vydatně. Zaléváme však až tehdy, když substrát úplně vyschne. V zimě zálivku silně omezíme.
Jediná taková podobná kytka, kde omezujeme světlo je vánoční kaktus přes celý rok, ten chce opravdu stín. Ale myslím, že tlustice jsou dělané na úžeh... tedy potřebují hodně světla.
Já si myslím, že to je tlustice a chce světlo. Těch druhů je hodně. Mám pět druhů a dvě mají světlejší a špičaté listy. Jedna z nich i červeně kvete. Je možné, že tohle bude druh, co roste v převisech.
Jestli chcete, aby se větvila, tak ji střihněte někde v jedné třetině a ten ustřižený vrcholek zasaďte. I ty lístečky, které odpadnou píchněte třeba vedle mateční rostliny.
Udělala bych to až na jaře, protože v zimě je málo světla a nové větvičky by se hned vytahovaly. Možná by jí slušela široká miska s více rostlinkami odebranými z vrcholků.
Takhle je vyčouhlá z nedostatku světla. Chce zalévat co nejméně, hlavně přes zimu. Substrát máte jaký? Chtělo by to substrát pro pokojovky + písek. Ještě mě napadá podle bince v misce. Nemáte v kořenech mravence?
Dle mého názoru ji máte přímo u okna, tudíž rychle vylézá.
Seřízněte ji a dejte na temnější místo, dále od okna.
Jak tu bylo napsáno, toto není tlustice, ale některý ze sukulentů, pěstovaný při nedostatku světla v nevhodném substrátu. Vzhledem k tomu, že se blíží zima, tak to bude mít rostlina ještě těžší. Já bych ji přesadila a vršek odřízla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.