Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaktus-jakoby plíseň a spálené fleky-co je to

Od: mishinka88 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den
Dostala jsem k vánocům kaktus je hodně velký a proto byl i dost drahý. Dostala jsem
ho od přítele a ten se v kaktusech nevyzná a proto kaktus ani při koupi
nekontroloval až pak já. Kaktus je asi nemocný tak bych potřebovala poradit.Je z
jedné strany jakoby plíseň a z druhé takové spálené fleky.
Děkuji za radu

Kaktus-jakoby plíseň a spálené fleky-co je to

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

dobrý den, bohužel fotka je strašně rozostřená, pokud máte výhrady ke katusu, tak ho můžete vrátit, jako každé zboží, teda jestli byl koupenej v marketu. Ale domnívám se, že by byla domluva možná i jinde, pokuste se vložit lepší foto, celé rostliny...

mishinka88
hodnocení

Bohužel nic lepšího asi nevyfotím :(

Kaktus-jakoby plíseň a spálené fleky-co je to #2
ukulele*

jasný, sice přílišné makro, myslel jsem fotky celé rostliny, ale je vidět, že jde o nevratné poškození rostliny, může se jednat o spálení nebo o vyléčenou hnilobu,ovčem poškozené místo se již nezazelená, pokuste se kaktus vrátit, vyměnit za jiný a příště při nákupu lépe prohlížet

doplněno 02.01.09 15:48:

to je echinocactus grusonii?

mishinka88
hodnocení

tady je foto celé rostliny

Kaktus-jakoby plíseň a spálené fleky-co je to #3
ukulele*

hm, hezkej gruson, předpokládám, že ty fleky jsou ve spodní části těla kaktusu, takže buď vyženeš přítele na reklamaci s kaktusem, anebo si na jaře koupíš širší a hlubší misku a rostlinu zasadíš o 2cm hlouběji do substrátu, většinou jsou tyto fleky zbůsobovány plísní jenž vegetuje na povrchu substrátu. Doporučuji koupit Previcur a hlídat, zda-li se plíseň neobjeví znovu... hodně štěstí při opatrování kaktusíka...jestli máš možnost, tak dej kaktus po zmrzlejch ven, po aklimatizaci v polostínu, bude dobře vegetovat na plném slunci, jinak se Ti kaktus vytáhne, sice ne moc...

mishinka88
hodnocení

Že pořád otravuju... :)

Když mě přijde, že tam ta plíseň je. Je to na té první fotce, ale asi to z toho není poznat.Jak mám zabránit jejímu šíření? A jak jí mám předejít? Previcur si určitě opatřím.

ukulele*

mrkni se sem : kaktusyforum.ic.cz/... zde probíráme nemoci našich kámošů, otázečka na zabránění šíření má jasnou odpověď, aplikací prostředku proti plísni. A jak předejít plísni na rostlinách? Jednoduchá odpověď - těžko, kaktusy by měly být uchovávány v čistém prostředí zalévány měkkou vodou do podmisek, ale spíše je to v prventivních postřicích, když jsem s kaktusy začínal, tak jsem se divil jak jsou kaktusy u kaktusářů nadopovaný chemikáliemi - samozřejmně ne u každého kaktusáře, ale většinou tomu tak je...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]