Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes potřebuji poradit. Jaký mám vybrat vhodný Rázový Utahovák. Prosím doporučte mi nějaký dobrý osvědčený, který bude pro tito účely vyhovující. Poměr cena výkon.
Chci a potřebuji povolit žaci nože (chci dát úplně nové) na zahradní trakturek STIGA ESTATE 5092H
Jejda vy jste to ještě nepovolil?Utahováky jsme tu měli nedávno poradte.cz/... a zkoušel jste co jme vám radili tady poradte.cz/... velkou silou jste to povoloval?Kompresor asi nemáte a elektrický utahovák aby měl silu aspoň 500Nm pod 5 000 Kč nekoupíte a stále nemáte jistotu že vám to povolí.Opravdu se vám ta investice vyplatí?
no,nevím a nechci dělat chytrého ale kolem aut i traktorů se pohybuju víc jak 30 let,hodně rázových utahováků jsem měl v ruce ale ten lídlový teda ne.Jen pro představu 400Nm máte metrovou trubku (klíč) a na konci 40kg-opravdu tím rezavé šrouby na traktoru nepovolím...
Dobrý den,
Zatím tak na půl. Bojoval jsem s tím povolením zatím u 2 zahradních benzínových sekaček. Ani u jedné se mi to nepodařilo.
Doma mám jen račnu a sadu Ořechu. Viz. moje předešle fotky a příspěvky. Zkoušel jsem si čepel zaklínit dřevem a povolovat, ale nešlo to. Šroub se malinko protoočil (uvolnil) a buď mi vyskočila gola a nebo povolilo dřevo. Když jsem jednou rukou povoloval a druhou držel čepel, tak jsem nikdy ruku neudržel. Asi nemám moc velkou sílu.
Bojoval jsem se dvěmi sekačkami celkem 2 hodiny a bez úspěchu. Tak jsem se naštval a zavezl jsem je do nejblížších servisu. A řekl, že chci u jedné sekačky povolit, nabrousit a namontovat nůž a druhé sekačky, že chci nuž sundat a dát tam nový. (Ten původní byl opotřebovaný). Na konce jsem se dohodl s jedním servisem, že mi sundají nůž a nandají nový přimo u mně doma.
No a AKU RAZOVÝ UTAHOVÁK chci mít právě na uvolnění těchto šroubu. celkem na 3 stroje. Dvě sekačky benzínové a jeden zahradní traktůrek. Abych předešel ztrátě času, nervů a v neposlední řadě i ztratě peněz.
Do budoucna abych byl aspoň trošku samostatny. Myslím si, že Razový utahovák bude na to dobrá věc.
Viděl jsem jeden z Lídlu značky Parkside za 1800 a maximální moment byl 400 Nm a dokazal povolit i dlouho zarezlá kola z traktoru. A kdy dokáží povolit šrouby na autě a nebo s Avie, tak musí umět povolit i šroub ze sekačky. Kde jak jsem četl, podle návodu se má nuž dotáhnout na nějakých 45 - 60 Nm.
Ak šroub nejde povoliť, majznite po hlavičke šroubu primeranou silou kladivom skrz gulatinu z hliníku či mosadze, aby ste ju nepoškodili.
Ta Lidlovka OK, asi i ta slabší na max. 200 Nm, ostatně můžeš vyzkoušet, pokud nebude vyhovovat tak do měsíce vrátíš..
Ovšem pokud jde jen o tohle, tak stačí naučit se povolovat.. Delší očkový klíč, nůž do hadru a v ruce zmáčkneš proti sobě.. Nebo pomocník podrží palici u nože a do klíče klepneš kladivem a odrazíš to.. Možností je víc a povolit tohle fakt není problém.. Pokud je hlava šroubu ožvejkaná (jak ta na fotce) tak navařit větší matku a povolit za ní (při vaření okolí chladit mokrým hadrem), pak nový šroub, příp. tu matku tam můžeš nechat, možná zaříznout (ideálně stočit na soustruhu) aby nečuměla moc dolu..
Velmi oblíbedý utahovák od milwaukee, kter¨ým běžně dělám cokoliv selhal. Synek musel vypůjčit velký utahovák, ten měl snad 15kg, mo mají na těžké konstrukce a až ten vyhrál.
Ve Vašem případě bych dojel do prodejny s profi nářadím a sdělil jim, že bych toto potřeboval povolit, co mi doporučí. Líná huba, holé neštěstí, a to by bylo, aby to oni nepovolili, jejich nářadím.
Jasně že doporučí, obvykle to co mají na krámě a z čeho maj největší zisk Na podobný nákupy musíš jít připravenej předem...
Nevíme jestli chce aku, do sítě nebo pneumatický... A na tu sekačku stačí cokoliv a není problém to povolit bez rázovýho utahováku, jen ho to naučit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.