Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dvě otázky.
Chci uvolnit žací nože na zahradním traktůrku zn. STIGA. a nevim jakým směrem se uvolňuje šroub ( Nechci urvat závit)
Také potřebuji poradit jaký mám na uvolnění šroubu žacího nože použít vhodný nástroj. Budu rád za odkaz, čím to uvolňujete vy ostatní a nebo čím to dobře půjde. Staří trakturku jsou 3 - 4 roky. V příloze posílám nástroj který jsem použil já, ale nebyl jsem moc úspěšný. Děkuji všem za rady.
Používám vyhnutý očkový klíč, v mém případě 14mm, pravý závit...nůž zajistím dřevěnou laťkou; už jsem nastavil klíč i kouskem trubky, tak bylo dotaženo asi po dvou měsících...
A typ traktůrku?
Kdyby vám očkový klíč "vyskakoval", použijte svěrku ke stažení klíče a nože...hodně to pomůže
Na této (pravé) straně máte levý závit takže povolovat po směru hodinové ručičky na druhé straně máte klasiku,povolit protisměru hod.ruč. Šroub před povolením zkuste poklepat poté vybrat správný ořech s té vaší sady a tím trhákem (vratidlem) povolit popř ho nastavit trubkou.Něco povolit musí-možná šroub,možná praskne ořech nebo ohnete vradidlo (záleží na kvalitě vašeho vercajku) nebo strhnete hrany na šroubu a to je na další diskuzi... no a jestli je povolíte tak doporučuju výměnu
No,pravá, levá,seno sláva,zhora,zespod...podle obrázku snad pochopíte
Díky za odpověď. Abych to shrnul.
Takže jinými slovy, pokud nuž seče trávu a točí se třeba do prava, tak se naopak povoluje do leva? A pokud se druhý otáčí na levou stranu (při sečení trávy), tak se naopak povoluje zase na opačnou stranu. Tzn. do prava.
Jakože, pokud ostří rotuje třeba do prava (tak naopak do leva se povoluje a na tu pravou stranu, kde se nože točí se utahuje)
Vím, že jeden nuž seče z leva do prava a druhý nuž zase seče z prava do leva. Oba dva se netočí stejným směrem.
Takže pokud se jednou stranou točí, tak naopak druhou stranu se povoluje? Chápu to správně..
A co nepůjde ještě větší silou, tak tam mi pomůže automatická sííla v podobě RÁZOVÉHO UTAHOVÁKU nebo Momentovému klíčí. Asi si ho koupím.
A na jakou stranu se to povoluje? Podle čeho se mám řídit. Jeden nůž se povoluje na pravo a druhý na levo. Ale nevím jak to poznat. Děkuji.
Zdravím vás pánové
s noži a jejich šrouby je to vlastně jednoduché byť jeden z nich má opačný levý závit a nevíte kde je který. Když si lehnete vedle traktůrku a nasadíte (ideálně) golovku na hlavu šroubu nože (pro většinu traktůrků to bude ořech č.14) povolujete oba šrouby směrem dopředu! Znamená to, že levý nůž má šroub s běžným pravým závitem a pravý nůž má šroub s opačným, tedy levým závitem (LP a PL), ale nejjednodušší bude si zapamatovat že oba šrouby povolujeme směrem dopředu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.