Nejste přihlášen/a.
Dají se požít skořápky z vyloupaných vlašáků nebo i lískáčů jako drenáž do velkých květináčů? Když tam dám kamínky nebo štěrk, tak jsou pak moc těžké. Není v těch skořápkách třeba něco, co by vadilo rostlinám? Máte někdo zkušenost? Díky
Dík za dobrý nápad. A skořápky budou držet víc vláhu. Jen některým rostlinám to asi nesedne. Zkusila bych to. Střepinama z kokosu jsem jeden rok překrývala dirky u květináčů...
Je fakt, že se nedoporučuje listí z ořešáku do kompostu.
Nevím, někdo mi to řekl.
Asi, že se hůř rozkládá/?/ Nebo zpomaluje rozkladné procesy/?/ Nebo nechutná žížalám/?/
Já si myslím, že to rostlinám neublíží, ale naopak jim to bude prospěšné. Nedávno jsem četla, že jsou skořápky z vlašských ořechů prospěšné i lidem. Tady si něco přečtěte. Já litovala, že jsem už skořápky vyhodila. A ten Váš nápad se mi docela líbí a sama to také vyzkouším. Ale až příští rok...
Skořápky bych jako drenáž klidně použila, je to dobrý nápad. Někdy používám jako drenáž seno nebo také šišky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.