Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ořechvé skořápky jako drenáž?

Od: alca* odpovědí: 9 změna:

Dají se požít skořápky z vyloupaných vlašáků nebo i lískáčů jako drenáž do velkých květináčů? Když tam dám kamínky nebo štěrk, tak jsou pak moc těžké. Není v těch skořápkách třeba něco, co by vadilo rostlinám? Máte někdo zkušenost? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Dík za dobrý nápad.*palec* A skořápky budou držet víc vláhu. Jen některým rostlinám to asi nesedne. Zkusila bych to. Střepinama z kokosu jsem jeden rok překrývala dirky u květináčů...

Je fakt, že se nedoporučuje listí z ořešáku do kompostu.

Proč nedávat listí z ořešáku do kompostu?

liska5

Nevím, někdo mi to řekl.*nevi*

Asi, že se hůř rozkládá/?/ Nebo zpomaluje rozkladné procesy/?/ Nebo nechutná žížalám/?/

alca*
hodnocení

Jo to jsem taky slyšela. Snad z toho důvodu že se špatně rozkládá. Ale když se podrtí, tak to snad jde.Ale ořech. listí jsem nikdy do kompostu nedávala. máme jen lísku a to jde dobře.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to rostlinám neublíží, ale naopak jim to bude prospěšné. Nedávno jsem četla, že jsou skořápky z vlašských ořechů prospěšné i lidem. Tady si něco přečtěte. Já litovala, že jsem už skořápky vyhodila. *bzum* A ten Váš nápad se mi docela líbí a sama to také vyzkouším. Ale až příští rok...:)

Četla jsem ze skořápek vařit čaj, myslím, že psali proti kašli.:)

hodnocení

0x

Skořápky bych jako drenáž klidně použila, je to dobrý nápad. Někdy používám jako drenáž seno nebo také šišky.

hodnocení

0x
Pod ořechem na zahradě nic neroste a z toho důvodu bych nevěřila, že stejná látka nebude obsažena ve skořápkach. I když rozklad bude pomalý. Látka "juglone"neškodí jen některým rostlinám. Já jsem pochopila, že jde o látku podobnou dezinfekci. Takže léčivost a tím prospěšnost pro člověka tentokrát nemusí být prospěšná i pro rostliny.
m.instory.cz/...

hodnocení

0x

Jako nápad dobrý. Z lískáčů bych se toho nebál, ale skořápky z vlašáků bych nepoužil kvůli výluhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]