Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesklizené brambory

Od: janazah* odpovědí: 7 změna:

Když nestihnu sklidit brambory a nechám je v zemi přes zimu, znehodnotí se, nebo z nich vzklíčí plnohodnotná výsadba na jaře?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Shnijí nebo zmrznou, nic z toho nebude.

hodnocení

2x

Zmrznou a shnijou. Pouze v případě velmi mírné zimy prakticky bez mrazů možná přežijí ale výsadba z nich nebude.

hodnocení

2x

Myslím, že něco zimu přežije. Já téměř každý rok zapomenu jeden nebo dva brambory v zemi. Při vybírání je nenajdu. A potom druhý rok se na tom místě najednou mezi cibulí nebo jinou zeleninou objeví brambor. Ale rozhodně nedoporučuji nechávat brambory v zemi úmyslně.

hodnocení

1x

Nic z nich nebude, je škoda nechat nesklizené. I kdybyste měla nechat někomu zdarma sklidit, určitě by to někdo uvítal.

hodnocení

0x
Dřív se při nedostatku skladovacích prostor brambory krechtovaly. Tak potom v zemi přes zimu vydrží. Ale myslím že taková odpověď vám nepomůže. Předpokládám že se ptáte pro to, že do rozbahněné hlíny se teď se zahradní technikou prakticky nedá a proto brambory zůstanou v zemi. Do krechtu byste je stejně napřed museli vykopat.

senior
hodnocení

0x

Co mi omylem zůstaly hlízy v zemi, tak se do nich dají myši a kousek vykousají a také jsem našla nějaké chodbičky od larev, provrtané skrz.

Někde mi také keřík v zelenině ostal a potom pod ním byly tři brambory, akorát na oběd.

Takže, jak tu někdo píše, úmyslně nenechávat, to určitě sklidit.

Ze zapomenuté se mnohdy i něco málo sklidí. Já to mám ale jenom pro sebe a pro zábavu, nic ve velkém.

hodnocení

0x

Přes zimu zmrznou a shnijou. A nebo taky ne. Záleží na zimě. Na hloubce promrznutí zeminy a na množství sněhu. Představa, že nesklizené brambory v řádku znovu vyrostou a budete sklízet příští rok je nepravděpodobná. Buď jich tam bude moc nebo málo nebo žádné. Akorát a správně rozmístěné určitě ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]