Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si zakoupit 2 stromkové Angrešty.Nabídka je sice široká, ale jak si vybrat tu nejlepší.Chtěl bych beztrnný , velké plody, aby nebyl náchylný na padlí a hlavně aby nebyly srstky chlupaté. Jeden žlutý a jeden červený.Poradí mi někdo prosím?Děkuji J.
Měla jsem dva hladkoplodé stejné odrůdy blízko sebe. Koupené od jednoho prodejce.Jeden měl rok co rok příšerné padlí.Postřik žádný nepomohl.Musela jsem ho nakonec zlikvidovat. .Ten druhý neměl žádné ,roste nádherně a bývá plný plodů.Takže to jestli je rezistentní ještě neznamená ,že to padlí nedostane.
Tak jsem koupil Angrešt Prima. Rezistentní zelená odrůda. První úroda byl červený angrešt. Že by to byl Karát nebo Hinnonmaki Red. Třeba to vůbec nebyla rezistentní odrůda. Moc bych nevěřil, že to co nabízejí, bude pravda.
Asi ano. Soused má dva červené údajně resistentni a červené. Nejspíš Hinomaki a Karát. Ten jeden je lepší. Nejspíš je to Karát. Ten druhý je menší, podobně jako ten můj koupený Hinomaki Red. Ovšem porovnání není srovnatelné. On si nic nepamatuje, stromky nestříhá, nevypleve, nepohnojí. Při tom v současné době má 10 metrů od baráku louku plnou kravských "výtvorů". Co by za to dali ti, co si ty "výtvory" kupují v sušené stavu.
Tu Primu co byla červená jsem vrátil. Nechtěl jsem dva červené. Ovšem kdybych věděl, že to byl Karát, tak to byla možná chyba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.