Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palma - zasychající sazenice

Od: bobr* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu moje palma zasychají sazenice měl sem tam dva kmeny jeden malý a velký ten malý začaly opadávat sazenice a kmen je uplně suchý jako strouchnivělý po asi půl roce opět na velkém kmenu sazenice postupně schnou většinou ty spodní zalývám tak jednou max dvakrát týdně teplotu máme tak kolem 24 stupnů prosím o radu kdo má stouto palmou zkušenost a co je třeba předem děkuji a přeji mnoho zdraví a úspěchů v roce 2009

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

2x

doma pěstuji také palmy yuku a dracenu obě tyto květiny mají opad listů začnou žloutnout je to normální zrovna teď v tomto období to není nic neobyklého, spíše jde o to jestli je moc nezaléváté a jestli pro tuto květinu neboli palmu není 24 stupňů až moc, jsou opravdu náchylné na průvan a na tmu, chtělo by to najít místo kde se pro palmu bude dobrá teplota bez průvanu a o něco zmenšit zálivku a dostatek světla hodně zdaru a pěkný nový rok

bobr*
hodnocení

Děkuji za odpověd ale je my divné proč uplně uhnil druhý malý kmen nejdřív začal měknout a pak jakoby strochnivěl moc ji nezalývám musel sem ji přesadit protože sem tam našel mnoho bílých kuliček jakoby od nějakých škůdců a listy opadavají celé trsy sazeničky úplně zaschly teď sme jí daly do chladnější místnosti tak uvydíme Díky

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Sakra, nechtěl bys to převést do autoterminologie? To ti jde líp!*smich* Sazenice = listy?

bobr*
hodnocení

Diky za radu fakt dobrá odpověd

slonbonjohn*

Ale já opravdu nevím jak ti jinak odpovědět, když nevím na co přesně se ptáš.

ukulele*
hodnocení

0x

ahoj, jaký druh palmy máš na mysli?

bobr*
hodnocení

Takhle vypada neznám druh
Palma - zasychající sazenice
ukulele*

to ale není palma, to je dracena, je příbuzný spíš travinám, opad spodních listů je normální, měla by mít spíš chladnější zimování 15 - 20 mírná zálivka hodně světla...je choulostivá na průvan...

doplněno 01.01.09 00:07:

tý jo! svatá pravda jedná se o yukku, ale jinak je vše v pořádku...děkuji za opravu...

mili*

Není to dracena ,ale yucca! S tím chladnějším zimováním souhlasím!Když jsem ji měla v obýváku,také mi opadávaly listy,nyní je v ložnici a mám ji už velkou 2.20m!Je jako strom-přes celé léto ji mám venku na balkoně a je nádherná!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]