Nejste přihlášen/a.
Bydlím v paneláku, mán 2 hokaido a 1 máslovou, vydrží ve výklenku v předsíni, prakticky pokojová teplota, zatím je mám venku na balkoně, do kolika stupnů tam mohou být, děkuji
Pokoušel jsem se v minulosti dýně uskladnit na balkoně.Mráz rozhodně nevydrží.Uvnitř vydrží daleko méně,začne hnít.Protože z dýně připravuji ananasový kompot,zkusil jsem také šást zavařit do sklenic.Také jsem část zavařil v okurkovém nálevu.Nejlepší je ovšem sušení.Na síťku nakrájím tenké plátky a sučím na slunci,pak na ústředním topení Ve sklenici uzavřené suché lupínky vydrží dva roky polévka z nich je výtečná.Docela rychle a bez problémů jsem zpracovalůl 30 kg dýni.
JABRAKA
Tak já dýně miluji a každým rokem pěstuji. Uskladnila jsem venku v takové komoře, kde mám nářadí a ostatní krámy. Mám je na stole, pod nima deku a na nich také deku. Nesmí se vzájemně dotýkat. Mám dokonce jednu máslovou z loňské úrody a vydržela teda víc jak rok a je v pořádku. Teda na pohled ano, nevím jaká bude uvnitř. Pořád se mi ji nechce rozříznout. Ale až to udělám tak napíši, jestli to bylo ještě k jídlu, nebo jestli nebyla "zkamenělá".
Takže já bych je klidně přestěhovala na ten balkon, vystlala nějakou bedýnku třeba senem, kolem také dala seno a na to třeba tu netkanou bílou textilii a na to ještě deku. Takové mrazy tady zase nejsou, aby to zmrzlo. A třeba bych tu bedýnku ještě přikryla nějakou papírovou krabicí. V teple Vám začnou hnít. Ale máte jen 3 kousky, než uhodí mrazy, tak už budou snědené...
P.S.Ještě mne napadlo použít zmačkané noviny, kdybyste neměla to seno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.