Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká semena?

Od: 4er odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

už přemýšlím, co si zasadím na jaře na zahradu. Minulý rok jsem si koupila pár pytlíčků semínek v hypermarketu, ale nevyšly žádné rostlinky. Kde koupit opravdu kvalitní semena, abych se mohla těšit z krásných květů? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já kupuji Zahradnictví Černý Jaroměř.

Jaká semena?

hodnocení

2x
Soukromý zahradník.
Tam je 100% jistota.

hodnocení

2x

Ty stejné pytlíky se semeny koupíte v zahradnictví, v marketu nebo večerce, takže je jedno, kde je koupíte. Pak záleží na pěstování, jestli vzejdou nebo ne.

To je pravda, pokaždé koupím jinde, někdy v Lídlu, příště u zahrádkáře nebo v OBI a pokaždé mám pěkné afrikány i ostálky. Další letničky kupuji na trhu již hotové sazeničky, například macešky a voskovky.

oldi
hodnocení

0x
Kupte si třeba semena měsíčku zahradního.

liska5
hodnocení

0x

Jestli se v tom vůbec nevyznáte, tak si raději kupte v květnu sazeničky. A vycházejte z toho, jaké máte podmínky. Jiné se pěstují na slunné straně, jiným se daří ve stínu. Případně ještě teď si vysaďte cibulky tulipínů, narcisů, modřenců, krokusů...

Pokud trváte na semínkách, tak se podívejte na sáček, jestli se jedná o trvalku nebo letničku. Trvalka poroste na místě více let, na zimu zanikne a zjara znova vyrazí, ale pokvete třeba jen pár měsíců,

Zato letničky se vysejí v předjaří doma na okně, pak se rozsadí do květináčků po jedné a po zmrzlých se v druhé půli května vysazují na místo nebo do truhlíku, kde pokvetou od jara do podzimu. Pak většinou zahynou a vše se musí příští rok znova.

Pro Vás budou nejlepší jednoduché letničky, co se mohou vysít rovnou na místo, např afrikány, měsíčky, lichořeřišnice, povíjnice,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]