Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scindapsus - jak se o ní starat

Od: jirikut82 odpovědí: 4 změna:

mám rostlinu 2 roky kterou jsem dostal ale nevím jak se mám o ní starat, když jí zaleju 1 týdně tak mi zežloutne nebo vůbec nerostou listy.poradte jak mám postupovat a jaké hnojivo mám dávat .posílám dnešní foto

Scindapsus - jak se o ní starat

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

2x

Česky je to šplhavník,je to naprosto nenáročná rostlina,moc ji nepřihnojujte,nemusíte ani moc zalévat jen tak 1x týdně trochu,bude chtít oporu anebo ji nechte viset .. Jo a až se Vám rozroste tak pro kompaktnější růst ho zaštipujte,krásně se rozvětví.Jinak méně je v tomto případě více takže žádná přehnaná péče mu nesvědčí.

doplněno 29.12.08 21:14:

Teď teprve se mi načetly fotky.Máte to přelívané,doporučím ještě přesadit do nové hlíny a tu starou oklepat co to jde,květináč spíše malý a klidně ji trochu střihněte.

doplněno 29.12.08 21:15:

To co odstřihnete dejte do sklenice s vodou a zakoření Vám ,potom to k té Vaší rostlině ještě můžet přisadit

hodnocení

0x

Prakticky nezničitelná rostlina. V zimním období by byla radši za chladnější prostředí, tak 13 - 15°C, zmírněnou zálivku bez hnojení. Pokud ji máte v bytě, což asi ano, roste ji občas. A na jaře ji přesaďte do hlíny s listovkou a trochou písku. Máte-li možnost, zalévejte dešťovkou nebo dlouze odstátou vodou.

lidka*
hodnocení

0x

Jiří, česky šplhavník je "zlatá" květina, která opravdu vydrží lecos. Já když se rozhlédnu po bytě, tak zde mám tyto květinky čtyři. Těm se daří v hlíně, ale i ve vodě. Moc pěkná je na mechové tyči, kde dáte několik odnožů. Stejně tak je dekorativní v závěsném košíku. Když už mi "leze" kam nemá, uříznu šlahoun a dám do vody. Bez problému zakoření a máte další. Ještě jednu květinu bych doporučila pro méně šikovné a zapomnětlivé pěstitele. Je to Spatifylum - taková bílá toulitka. To je také nesmírně nenáročná květinka, která i ty hodně zapomnětlivé svěšením listů upozorní, že by chtěla vodu. A když ji zalejete, zase ožije. To jsou opravdu květiny pro začátečníky. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]