Nejste přihlášen/a.
mám rostlinu 2 roky kterou jsem dostal ale nevím jak se mám o ní starat, když jí zaleju 1 týdně tak mi zežloutne nebo vůbec nerostou listy.poradte jak mám postupovat a jaké hnojivo mám dávat .posílám dnešní foto
Česky je to šplhavník,je to naprosto nenáročná rostlina,moc ji nepřihnojujte,nemusíte ani moc zalévat jen tak 1x týdně trochu,bude chtít oporu anebo ji nechte viset .. Jo a až se Vám rozroste tak pro kompaktnější růst ho zaštipujte,krásně se rozvětví.Jinak méně je v tomto případě více takže žádná přehnaná péče mu nesvědčí.
doplněno 29.12.08 21:14:Teď teprve se mi načetly fotky.Máte to přelívané,doporučím ještě přesadit do nové hlíny a tu starou oklepat co to jde,květináč spíše malý a klidně ji trochu střihněte.
doplněno 29.12.08 21:15:To co odstřihnete dejte do sklenice s vodou a zakoření Vám ,potom to k té Vaší rostlině ještě můžet přisadit
Prakticky nezničitelná rostlina. V zimním období by byla radši za chladnější prostředí, tak 13 - 15°C, zmírněnou zálivku bez hnojení. Pokud ji máte v bytě, což asi ano, roste ji občas. A na jaře ji přesaďte do hlíny s listovkou a trochou písku. Máte-li možnost, zalévejte dešťovkou nebo dlouze odstátou vodou.
Jiří, česky šplhavník je "zlatá" květina, která opravdu vydrží lecos. Já když se rozhlédnu po bytě, tak zde mám tyto květinky čtyři. Těm se daří v hlíně, ale i ve vodě. Moc pěkná je na mechové tyči, kde dáte několik odnožů. Stejně tak je dekorativní v závěsném košíku. Když už mi "leze" kam nemá, uříznu šlahoun a dám do vody. Bez problému zakoření a máte další. Ještě jednu květinu bych doporučila pro méně šikovné a zapomnětlivé pěstitele. Je to Spatifylum - taková bílá toulitka. To je také nesmírně nenáročná květinka, která i ty hodně zapomnětlivé svěšením listů upozorní, že by chtěla vodu. A když ji zalejete, zase ožije. To jsou opravdu květiny pro začátečníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.