Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidi, pojďte do lesa

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, nyní na podzim sleduji v poradně, jaké nepěkné a často nejedlé houby lidé vyfotili. Tedy až na ty lanýže. Ale jinak si tazatelé letos morbidně libují v hnojnících, třepenitkách, pečárkách zápašných a jiných potvorách.

Včera jsem byla v lese, jen tak na kraji, pro kousek mechu do košíčku na hřbitov. A přitom, že se podívám po houbách. Jen tak na chvilku, nečekala jsem, že porostou. Chodila jsem zvolna lesem asi hodinu, pak se začalo šeřit a musela jsem domů. Plno hub jsem tam nechala.

Proto zvu lidi do lesa. Ještě rostou, letos opravdu dlouho. I pravé hřiby. Tím se nechlubím, ale bylo mi z těch všech hnojníků tak nějak smutno, že jsem si řekla, že musím ukázat, co jsem našla já.

Pokud nebudou mrazíky, budeme se z úlovků ještě nějaký ten týden těšit. Tak pojďte. Jaga.

Lidi, pojďte do lesa

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Tak dneska jsme vyrazili také. Jen na procházku po cestách...a jen pro jistotu jsem dala do batohu i papírovou tašku. Ještě že tak. Tolik bedel...*hledam*...že tu tašku jsme měli plnou. Panských hříbků bylo jen pár a ne v dobré kvalitě, pak strmělky mlženky (ty nesbíráme), pár václavek, ryzec černohlávek a spousty a spousty lišek nálevkovitých. Takže plný batůžek, plná taška a k autu víc šest kilometrů... Skvěle strávené odpoledne*slunce*. M.
Lidi, pojďte do lesa #2
Lidi, pojďte do lesa #3
Lidi, pojďte do lesa #4
senior

Mono - co to je prosím za houbičku/y na posledním snímku? Mají dost žluté nožky. Děkuji.

Liška? Tak tuhle jsem nikdy neviděla.

72mona3*
Tak tak, liška nálevkovitá. Rostou až do mrazíků, jednotlivě i v trsech. M.

hodnocení

2x

Můžu dátr ověřený recept? Do pekáčku na plátky syrové brambory, na to na plátky cibule. pak houby, mám ráda velké kusy a na to plátky nasolené a napepřené krkovíčky. Přikrýt, na 30 minut do trouby, odkrýt a nechat dopéci. Parádní ajnopf!*mnam*

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ... a dotaz zase žádný (pouze informace asi tak do Volné diskuze). Zdravím!

senior
hodnocení

1x

Tak lidi sem dají foto a ptají se, co to je za houbičky /pečárky, třepenitky/?

Letos jich je tedy opravdu na nůše.

Já vidím na fotce samý molitan. Jó, jsou pěkné a jistě byly i zdravé.

Mám raději, když je to i schladičem /holubinka/. Tedy právě i ty nedoceněné hnojníky - vynikající a zdravá houbička. U souseda rostou už kolikátý rok u sloupku na silnici. Ale přece jenom tady chodí pejskaři, tak mám smůlu.

Ta smaženice je potom o něčem jiném. Musí být směs. Dnes jsem nasbírala ty ryzce smrkové a opekla je na sádle se solí s kmínem. Neměly chybu.

Zítra budou řízky - z bedel. Vše ze zahrady.

hodnocení

Máte pravdu, je to samý molitan. Ale to proto, že jsem houby chtěla dát známé, která se hůř pohybuje a do lesa nedojde. Ona uznává jen houby s rourkami, s chladiči nechce. Bylo tam plno holubinek mandlových /výtečné/, čirůvky dvoubarvé a taky pravé ryzce, ale to jsem nechala v lese, ona by to nechtěla. A pro sebe už nesbírám, mám dost. Jaga.

hodnocení

0x

Nezvěte je do lesa. Už tam jsou. Dnes v poledne třicet osm aut na cca kilometru silnice v lese. A to tam není žádné parkoviště. Děs a běs.

doplněno 28.10.20 22:40:

jana222, normálně tam stojí dvě, tři auta. V lese klid, pohoda, ptáci, stáda daňků. Dnes řev, rozkopané houby a to i jedlé, které někdo nezná. Jestli tohle je normální, tak se omlouvám.

Nic ve zlém.Ale proč nadáváte že je to děs a běs.A bylo tam 38 aut...Bez Vás by tam bylo o jednoho méně kdyby jste zůstal doma...Každý na každého nadává že je tam hodně lidí.Nebo chodte v noci a budete tam holt sám.Lidi mají volno nikam moc nesmí tak jdou do lesa na vzduch a houby tak to prostě je.

A vy zrovna tam chcete být sám...

kepler*
hodnocení

0x

Já už na houbách byl asi tak před třemi týdny a přinesl plný velký košík. Bohužel převážně smrkových praváků. Neříkám, že to není dobrá houba, ale chuťově a vůní mi připomínají spíše kupované žampióny, než opravdu voňavé lesní houby. Tak jsem si dal pauzu a teď se chystám do lesa každým dnem, s tím, že se tentokrát zaměřím na suchohřiby. To je teprve bašta!

hodnocení

0x

Včera byl k večeři václavkový guláš, mňam! Jsem moc ráda, když se dostanu do lesa a zrovna něco "ulovím", jako včera.

hodnocení

0x

Pocintala jsem si klávesnici! Do lesa nedojdu a jíst houby, které nezřízeně miluji, nesmím. Když dostanu od mladých, tak trochu zhřeším a mám pak výčitky svědomí. *hi* Houby, to je veliká krása!

liska5

Babko, souhlas. Takové houbové řízečky...:-P , to bych se užrala...*mnam*

mate59
hodnocení

0x

U nás rostou teď jak zběsílé,lidi nosí ne koše,ale bednyhřibú.Máte je hezké.

vilik*
hodnocení

0x
Jo, půjdeme všichni a Babiš bude příští týden mávat fotkou z lesa místo z trhů, jací jsme nezodpovědní, a dá nám zákaz vycházení i přes den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]