Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nyní na podzim sleduji v poradně, jaké nepěkné a často nejedlé houby lidé vyfotili. Tedy až na ty lanýže. Ale jinak si tazatelé letos morbidně libují v hnojnících, třepenitkách, pečárkách zápašných a jiných potvorách.
Včera jsem byla v lese, jen tak na kraji, pro kousek mechu do košíčku na hřbitov. A přitom, že se podívám po houbách. Jen tak na chvilku, nečekala jsem, že porostou. Chodila jsem zvolna lesem asi hodinu, pak se začalo šeřit a musela jsem domů. Plno hub jsem tam nechala.
Proto zvu lidi do lesa. Ještě rostou, letos opravdu dlouho. I pravé hřiby. Tím se nechlubím, ale bylo mi z těch všech hnojníků tak nějak smutno, že jsem si řekla, že musím ukázat, co jsem našla já.
Pokud nebudou mrazíky, budeme se z úlovků ještě nějaký ten týden těšit. Tak pojďte. Jaga.
Tak lidi sem dají foto a ptají se, co to je za houbičky /pečárky, třepenitky/?
Letos jich je tedy opravdu na nůše.
Já vidím na fotce samý molitan. Jó, jsou pěkné a jistě byly i zdravé.
Mám raději, když je to i schladičem /holubinka/. Tedy právě i ty nedoceněné hnojníky - vynikající a zdravá houbička. U souseda rostou už kolikátý rok u sloupku na silnici. Ale přece jenom tady chodí pejskaři, tak mám smůlu.
Ta smaženice je potom o něčem jiném. Musí být směs. Dnes jsem nasbírala ty ryzce smrkové a opekla je na sádle se solí s kmínem. Neměly chybu.
Zítra budou řízky - z bedel. Vše ze zahrady.
Máte pravdu, je to samý molitan. Ale to proto, že jsem houby chtěla dát známé, která se hůř pohybuje a do lesa nedojde. Ona uznává jen houby s rourkami, s chladiči nechce. Bylo tam plno holubinek mandlových /výtečné/, čirůvky dvoubarvé a taky pravé ryzce, ale to jsem nechala v lese, ona by to nechtěla. A pro sebe už nesbírám, mám dost. Jaga.
Nezvěte je do lesa. Už tam jsou. Dnes v poledne třicet osm aut na cca kilometru silnice v lese. A to tam není žádné parkoviště. Děs a běs.
jana222, normálně tam stojí dvě, tři auta. V lese klid, pohoda, ptáci, stáda daňků. Dnes řev, rozkopané houby a to i jedlé, které někdo nezná. Jestli tohle je normální, tak se omlouvám.
Nic ve zlém.Ale proč nadáváte že je to děs a běs.A bylo tam 38 aut...Bez Vás by tam bylo o jednoho méně kdyby jste zůstal doma...Každý na každého nadává že je tam hodně lidí.Nebo chodte v noci a budete tam holt sám.Lidi mají volno nikam moc nesmí tak jdou do lesa na vzduch a houby tak to prostě je.
A vy zrovna tam chcete být sám...
Já už na houbách byl asi tak před třemi týdny a přinesl plný velký košík. Bohužel převážně smrkových praváků. Neříkám, že to není dobrá houba, ale chuťově a vůní mi připomínají spíše kupované žampióny, než opravdu voňavé lesní houby. Tak jsem si dal pauzu a teď se chystám do lesa každým dnem, s tím, že se tentokrát zaměřím na suchohřiby. To je teprve bašta!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.