Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nashi hruška pěstoval někdo ze semínek?

Od: milovnicekvetin odpovědí: 3 změna:
Děkuji ptám se ne kvůli plodům ale netradiční rostlině. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nashi hrušeň máme plodící už asi 10 let na zahradě. Jde o japonskou hrušku, kterou lze snadno koupit ve více zahradnictvích u nás, v ČR. Zdá se být o něco nižší, než klasická česká hrušeň. Je cizosprašná, tedy musejí být 2 stromy. Údajně jí k opylení stačí i česká hrušeň. Strom již naroubovaný, se dal sehnat již od 130,- Kč, (výška okolo 2m). Druh, který máme na zahradě ale přeplozuje a měla by se tedy dělat i probírka plodů. My máme 2 rostliny úplně stejného druhu, což k opylení stačí. Plodí dost, ale chutná i ptákům a hmyzu, např. vosám. Je šťavnatý, skladovat bez úpravy (bez zavaření apod.) ho tedy nelze. Naše zimy zvládá úplně bez problémů. Pro pěstování v bytě nemá, podle mne, ideální výšku. Nevýhodou tohoto stromu je horší hojení ran, podobně jako u hrušní nebo brosknoní.
zahradnictvi-spomysl.cz/...
My ji ale máme odjinud. Nejspíše šlo o rostliny dovezené z Poska, ještě to byla u nás novinka. Byli jsme na ni zvědaví s manželem.
Zkusila jsem ale doma pěstovat čerimoju. Tu považuji za nejméně náročnou pro byt, i když vysoká je podobně a roste rychle.
hobby.blesk.cz/...
milovnicekvetin
hodnocení

Zasadila jsem semínka tak úvodíme:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]