Nejste přihlášen/a.
Odebrala jsem ve skleníku vrchní vrstvu půdy - cca 10-15 cm. Ted bych tam nasypala dusíkaté vápno, zalila a přikryla nějakým igelitem. Jak dlouho by to mělo být přikryté? Pak bych tam nasypala nově prokátrovaný kompost.
Děkuju za radu nebo za zkušenost.
Dusičnan vápenatý jinak dusíkaté vápno - je hnojivo,které po aplikaci zajistí dostatek dusíku a ještě hubí různé škůdce v zemi.Nezapomínejte do zeminy,kterou použijete,hnojivo zamíchat na 15 - 20 cm do zeminy,a pak 5 týdnů udržet vlhkou pod zakrytím folií.Zasazené plodiny už nepřihnojujte dusíkatá´ými hnojivy,lze jen přidat třeba do zálivky superfosfát.Rozhodně ne NPK.
JABRAKA
Jabrako. Dusíkaté vápno je dusičnan vápenatý? Jak jste na to přišel? Proč přihnojovat pouze superfosfátem a ještě do zálivky? Možná pomůže ten bodující.
Superfosfát obsahuje fosforečné sloučeniny s drselnými solemi.Předusíkovaná zemina dostane chybějící prvky.
Duskaté vápno zřejmě může obsahovat i močovinové složky,ale asi i dusičnany.Není to jednotná sloučenina.
Moc jsem se nad složením nepozastavoval.Věděl jsem,že do toho někdo zašťourá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.