Nejste přihlášen/a.
Poradte jakou nejlepší odrudu švestky vybrat. aby netrpěla šárkou a mela chutné, ne moc obrovské plody. Použití jen na konzumaci. ( ne palenici). Vím že je hodne odrud a moc se v tom nevyznám ,tak díky za rady.
Článek ze zahrádkáře obsahuje maximální množství informací.Věděl jsem o švestkách - slivoních dost,ale tady je na jedné kupě snad vše.
JABRAKA
Jsem laik, ale koumala jsem kolem toho svého času dost. Nasadila jsem si Gabrovskou případně do kvasu, čačanskou rovnež do kvasu a pak pološvestku Stanley na jídlo. Ta jediná je americká odrůda a rodí mi krásně, rychle roste, plodů hodně a moc dobrých. Jsou to už větší švestky než první dvě moje odrůdy a do kvasu by se jistě hodila tyké. Na konzumaci však ideální. Bydlím na Valašsku v údolí a dozrávala letos později. Avšak po šárce ani památky na nich. Soused má zamořené zahrady, tak čekám, jak dlouho to bude odolávat. S tím se prostě nedá dělat nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.