Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houby hnojnik

Od: oldi odpovědí: 8 změna:
Je to opravdu hnojník obecný?
Do kdy je jedlý?

Houby hnojnik

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x
Ano, je to hnojník. Je jedlý, ale ke sběru se doporučují pouze nejmladší, čistě bílé plodnice. Jakmile začnou klobouky od okrajů růžovět, nejsou již ke konzumaci vhodné. houby.naturatlas.cz/...

hodnocení

3x

Zrovna dneska bylo na seznamu video s touto houbou. Tam ten pán říkal, že to je houba, která má výrazné léčivé účinky a pomáhá snižovat hladinu cukru u cukrovkářů. Nevím jestli to píši správně, nejsem cukrovkář, ale prý má ta houba velmi vysoké procento léčivých vlastností. Musí se spotřebovat hned, protože i když už je "utržená", tak ten proces černání v ní stejně pokračuje a musí se jíst jenom když je uvnitř bílá.

liska5
hodnocení

1x

Hnojník obecný, určitě. Žije jen krátce, brzy se mění na černý sliz. Nejedla jsem, ale prý jen ty, co sotva vylezou.

hodnocení

0x
Samozřejmě je potřeba přidat vykřičník - na hnojník se NIKDY nesmí pít alkohol. A to úajně až 24 hodin po jeho konzumaci.

hodnocení

0x

Podle mě se jedná o hnojník inkoustový. To proto, že staré plodnice ztmavnou jako inkoust, až úplně zčernají. Mladé jsou jedlé, ale nezkoušela jsem to. Dokáži najít lepší houby.

A s tím alkoholem je to pravda. Alkohol společně s hnojníky zapříčiňuje nevolnost až otravu. Je to prostě houba určená jen abstinentům. *smich* Jaga.

oldi
hodnocení

Ještě jedna fotka hnojníku.
Houby hnojnik #2

Tady už hnojníky odešly do propadliště dějin.

hodnocení

0x

Nemáte co do hu.. úst?

Zdravotníci nevědí kam dřív ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]