Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prořezání broskve

Od: sebor® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, prosím o váš názor - můžu v této době radikálně zmladit tuto broskev? Díky za radu! Sebor

Prořezání broskve

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Teď ne, rány se do zimy nezahojí. Nechte to na jaro, v době květu.

floro*
hodnocení

1x
Jak píše Pckop. Nicméně místo radikalniho zmlazeni by bylo lepší provést rozumný řez. Chcete pěstovat plody nebo jalové dřevo?

jabraka*
hodnocení

0x

Broskvoň,stejně tak i meruňkymoc nesnáší velké redukce větví.Pokud bych tuto chtěl redukovat,tak po sklizni odstzraňovat postupně jednu větší větev a k tomu některé letorosty,které by v budoucnu zahušťovaly korunu.Ty letorosty by šly odstranit už letos.Pamatovat,že čím víc se řeže,tím víc to přirůstá.

Když se dívám na tento konkrétní stromek,má příliš dominantní přírůstek na levé straně,zredukoval bych na ní dvouleté přírůstky,zdá se,že ta spodní větev přebírá terminální výhon a veškeré nové přírůstky se tvoří na ni.Ten vrcholek bych potlačil odstraněním letošních přírůstků.JABRAKA

hodnocení

Ahoj, nedbal jsem na vaše rady a takto jsem to ořezal. No, snad jsem ji nezahubil. Pokud to přežije, tak na jaře to podle kvetení pokrátim. Díky ale za vaše doporučení! Sebor

Prořezání broskve #2

senior
hodnocení

0x

Nejzašší termín je půlka září. Já bych dala zcela pryč tu levou větev, ta co je nejníž.

Nyní už nic neřežte. Hlavně vezměte štěpař. vosk, nebo latex s dřevěným uhlím a velké rány zamažte.

priklad11*

Na ty rády bych byl opatrnej. Taky jeden radil. Broskvoň je jak vrba. Ze spících pupenů vyrostou nové větve a zapěstuješ novou korunu. Tak jsem to uřízl v létě. Jo ani ň. Místo nové koruny je broskvoň mrzáček

hodnocení

0x

Komu není rady, tomu není pomoci.

jabraka*
hodnocení

0x

Aby se zabránilo růstu do výšky,je nutno hned zakrátit všechny letorosty rostoucí směrem vzhůru.Tak jak teď strom vypadá,zůstanou mu nakonec chocholky ve výškách a holé větve dole.5ežte to,co smeruje nahoru,protože plodí na vodorovných plodonoších,to je to,so narostlo vloni a nebo předloni.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji všem za cenné rady! Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]