Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosím pomozte odhalit název rostliny.

Od: ital* odpovědí: 13 změna:

Tak to dopadá,když se pecka z něčeho dá do hlíny a dávno poté něco vyroste.Ze začátku to vypadalo na citrus,až na výrazné žebrování.Teď když je to zhruba dva roky stáro se kmínek nahoře oproti šířce u kořene zhruba zdvojnásobil a mezi lístky roste načervenalé chmýří.Listy jsou na pohled jakoby povoskované a táhnou se za sluncem jak divý.Za pomoc díky.

Prosím pomozte odhalit název rostliny.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivca67*
hodnocení

3x

Dle mého názoru je to na 100% roslina s názvem Euphorbia leuconeura. Je to pryšcovitá rostlina, pokud ulomíte list, vytéká bílá šťáva, která je jedovatá.

slonbonjohn*
24.12.08 00:37

Souhlas

Prosím pomozte odhalit název rostliny. #2
slonbonjohn*
Euphorbia leuconeura
ital*
hodnocení

Máte určitě pravdu i z bílou šťávou.Máme doma Žaka a spolu z rozmarýnem se tyhle rostlince vyhýbá,což bohužel neplatí o ostatních.Teď už budu jen dumat,jak se semínko dostalo do hlíny a zda riskovat a nechat si ji doma.Moc díky.

limetka*

Tato rostlina se velmi aktivně rozmnožuje střílením malých kulatých semínek (cca 2 mm) na celkem velké vzdálenosti, proto se objevuje nečekaně v květináčích ostatních pokojovek. Pokud už bude moc vysoká, nebojte se jí zastřihnout růstový vrchol - krásně se vám rozvětví.

lidka*
hodnocení

0x

A není to stejná rostlinka, co objevila Pája - jenom o něco menší a světlejší? poradte.cz/... Bylo to před pár dny.

ital*
hodnocení

Teď jsem se koukal na fotky ( citrusy.cz/... vypadá to na Magnolii,tak ji na jaře šoupnu ven a uvidíme.A díky za odpověď.

paja*
hodnocení

0x

Možná je to Morinda citrifolia ,mrkněte na odkaz

cana.cz/...

biosfera.cz/...

doplněno 23.12.08 18:47:

Asi máte pravdu s tou Magnolií,já to měla dlouho otevřené a Váš odkaz se objevil až po zavření,my teda máme na zahradě magnolii a vypadá jinak , ale podle té fotky co jste našel to odpovídá.Tak hodně štěstí při pěstování.

ital*
hodnocení

Ta Morinda by byla určitě zajímavější,ale určitě nejsem smutnej ani z Magnolie.Díky za odpověď.

olgad
hodnocení

0x

Dobrý den,

taky často zasadím pecku a když vyroste rostlina za několik měsíců nebo za půl roku, vzpomínám, co to bylo.

Vaše rostlina mi připomíná lokvát-mišpuli japonskou. V květnu jsme byli v Chorvatsku a tam nám paní domácí dala ochutnat zvláštní ovoce-malé žluté kuličky. V každém plodu byla větší pecka, domů jsme jich přivezli plný sáček. Klíčilo to krásně a my věděli, co to je. Listy byly, jako na vašem obrázku, ale z rubu byly ochmýřené. Bohužel, při mé další dovolené mi zalili kvítka až těsně před příjezdem a to už se lokváty nevzpamatovaly. Takže nevím, jak by to pokračovalo dál. V Chorvatsku, ale prý i v Itálii, tato rostlina roste venku jako strom. Olča

www.novyvek.cz/?sekce=maminka&pg=clanek&id=464 - 20k

www.pawpaw.cz/component/page,shop.product_details/category_id,

martini*
hodnocení

0x

Tohle mám taky doma, babička tomu nevím proč říká madagaskarská palma, množí se to jako blázen, ve všech okolních květináčích za chvíli vyraší rostlinka. Akorát teď mi ta největší opadala :( , asi jí byla na verandě zima ( 10 stupňů).

petr0007*

tu rostlinu mám taky newím její název ale vím že je to pokojová rostlina a je to palma

cacab*
není to palma ,ale ta Euphorbia leuconeura, taky jí mám doma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]