Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okrasný záhon

Od: nic odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, koupili jsme baráček a je u něj okrasný záhon. Dvakrát jsem vyplela a zasadila nějaké svoje kytky. Přišla jsem na cibuloviny. Původně jsem chtěla netkanou textilií ale tou by cibuloviny neprorostli. Myslíte, že kdyby tam byla jen mulčovací kůra cibulky by prorostli? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chtěla jste dát netkanou textilii a naštěstí jste narazila na cibuloviny, které by jí neprorostli. Mulčovací kůrou prorostou.

liska5
hodnocení

0x

Textilii nedávejte, půda se pod ní dusí. Přeci jen je to živý organismus. Tulipány, narcisy, krokusy mulčovací kůru prorostou. Nesmí to ale být vysoká vrstva. Jinak kůra způsobuje vyšší kyselost půdy, tak se tam bude dařit třeba vřesům, jalovečkům / slunko/, azalkám, rododendronům, pierisu / polostín/, dlužichám / stín/

nic
hodnocení

Moc děkuji za radu. Udělám jen malou vrstu a nasadím vřesy.
liska5

Po odkvětu ty rezavé květy na vřesech ostříhejte, budou příště více kvést a nevytvoří vyšší košťata. A do půdy mají rády rašelinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]