Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak bojujete se rzí na ostružiníku? (předpokládám rez, listy jsou pokryté žlutým práškem). Jaké postřiky a kdy používáte? Děkuji
Taky mám rezavou ostružinu. Na netu jsem pátrala po radách, pak jsem to loni na podzim a myslím i letos na jaře několikrát postříkala Dithane Neotec, ale výsledek nula. Je to rezavé stále, i na nových letošních prutech a listech. Všechny listy jsem otrhala a postříkám to znovu. Nejlepší je prý keř zlikvidovat a vysadit nějakou odolnější odrůdu. Další rada je větší prořezání, aby keř nebyl hustý.
Také jsem bojovala s vlnovníkem (způsobuje nedozrálé kuličky v plodu), tam ten postřik Bioolem zabral.
už ho mám 14 dnúostříhán na 3 nejsilnější letorosty, vše ostatní pryč a letorosty pokráceny na cca 1,5m
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.