Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zavařit ořechy vlašáky

Od: formelak odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, máme dost velkou úrodu ořechů, ale nemáme je kde sušit. Venku s tímhle počasím to opravdu nejde a vevnitř nám začínají okamžitě plesnivět. Zde jsem vyčetl, v jedné ze starších konverzací, že se dají zavařit. Proto jsem dle návodu vyzkoušel na sucho zavařit 4 sklenice. Co mě znepokojuje je, že se sklenice zevnitř opotila. Nemůžou ořechy a plesnivět? I když jsou zavařené?. Nechci je dávat do mrazáku, to mi přijde zvláštní, ale je možné, že to nakonec tak dopadne. Díky moc za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Teď už se doma topí, takže jde sušit na radiátorech. Vyloupanych ořechů nejsou taková kvanta jako se skořápkou.
Nebo jde sušit v troubě na 35C. Popř 40C, pokud trouba neumí méně.

mate59
hodnocení

1x

Zavařuji v mikrovlnce,ale jádra musí být suché.Taky se mi někdy velice mírně sklenice opotí,ale pak to zmizne,vše je ok.Musí být suché.

hodnocení

1x

Neusušená jádra pouze do mrazáku.

hodnocení

0x

Podle mne to nedopadne dobře, protože jste je právě neusušili. Mohl jste je vyloupat a jádra vysušit třeba v troubě a pak teprve nasucho zavařit. Já je suším v sušičce, také by mi při pomalém sušení začaly doma plesnivět. Tu sušičku doporučuji, využijete ji i na jiné potraviny. Já teda vysušené ořechy dávám do vakuovacích pytlíků a vydrží jako čerstvé i dva roky a možná déle.

formelak
hodnocení

Právě že slečna psala že je suší v troubě několik hodin a pak takto zavaří. Proto jsem myslel, že to bude dobré. Asi to bylo usušené málo. Nikde nikdo nepíše, jak dlouho by se měli sušit. Kolik hodin, dnů, týdnů. Od zítra je hodím do sušičky a uvidím, jak to půjde. Zase z nich nechci udělat křížaly , nebo ano?
floro*
Jádra musí být úplně sucha. To poznáte, že jsou seschla, slupka na nich uz není hořká. Vlastně taková krizala.

Ořechy jaksi "šustí" v ruce. Nevím jak to jinak popsat. Podle mne ale každý pozná "mokré" jádro od usušeného. Tak zkuste sníst, mokrá mají jinou chuť a v ústech nechřupou stejně jako suchá. Fakt bych ráda poradila, ale nevím jak. :) Tak je prostě dejte do sušičky a pro jistotu několik hodin sušte. Tím rozhodně nic nezkazíte. A křížaly z nich určitě neuděláte, nejsou to jablka. Já je dosušovala na 60 stupňů celý den. A přehazovala jsem plata a občas promíchala rukou a jasně jsem rukou cítila, jak šustí.

hodnocení

0x

Tak moment ,vy zavařujete mokré ořechy?Tak to budou asi na vyhození

receptyonline.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]