Nejste přihlášen/a.
Mám zahradu pod strání. ze aráně se mi do zahrady již roky naváží akátí, které nelze zlikvidovat. A jak to tak vypadá, tak nakonec tento vlezlý keř zlikviduje lišejník. Bohužel také ale angrešty, okrasné keře, 3 ořešáky, broskvoň, jabloně, hrušně, třešeň, alej lískových keřů a další. Jsem přesvědčený, že je v okolí nějaký stimul, díky kterému to za 2 roky celé uschlo. Jižní strana, málo srážek, podloží vápenec, nedostatečná péče, divočáci v zahradě...aj. Něco vadí. A já nevím co. Poradíte? Petr
0x
Akát musíte likvidovat nejlépe chemicky.Má jedovaté kořeny, je silně invazivní,v našich končinách by neměl rúst.S lišejníky akát na vaši zahradě nesouvisí.
0x
Lisejnik není nemoc, něj se mu daří tam, kde je vlhko, špatně osluněno nebo kde neprofukuje vzduch a po deštích se dlouho drží vysoká vzdušná vlhkost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.