Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocet na plevel

Od: oldi odpovědí: 4 změna:
Jak spravně hubit plevel octem?
Aby to bylo účinné.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ocet účinkuje dobře, co zeleného octem zasáhnete, to bude spálené. Potřebovala jsem odtravnit kousek cestičky, tak jsem trávu polila octem rovnou z lahve. Druhý den byla žlutá, spálená. Jinak při použití postřiku se ředí vodou, ale pozor na ostatní rostliny. Vytrvalé plevele, např. bršlice, vyrostou znova, protože kořínky se nezničí.

re4zon
hodnocení

0x
1:1 s vodou, trochu jaru jako smacedlo. Jestli chcete dostat plevel a travu z dlazby, tak pridat na litr octa par lzic soli a pripadne i savo, zatece to do spar a nic tam nejakou dobu neporoste. Ale jako postrik na vytrvale plevele mimo dlazbu to moc nefunguje (ne trvale), jak uz bylo spravne napsano.
oldi
hodnocení

Dobrý den,
Myslel jsem jen ocet, nebo ocet a vodu. Savo s octem bych nemíchal. Ocet je kyselý, Savo zásadité. Reagovalo by to spolu ještě dříve než se plevel postříká.

jabraka*
hodnocení

0x

Je známo,že změnou pH půdy se potlačí růst rostlin vápnomilných.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]