Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meduňka - předávkování

Od: magdon® odpovědí: 10 změna:

Lze se předávkovat meduňkou? Od rána jsem lehce nervózní, tak jsem si uvařil silný meduňkový čaj s medem. Teď se cítím divně. Může to souviset?

doplněno 10.10.20 11:21:

claiman + wamp - V hlavě to nebude, nikdy jsem po meduňce takový pocit neměl a ani mě nenapadlo, že by to něco mohlo udělalat. Takže jsem neměl důvod o tom nějak přemýšlet. Tentokrát jsem si ale udělal čaj opravdu silný a pár minut po jeho vypití se mi lehce točí hlava a potím se, i když tu žádné horko nemám. Změřil jsem si tlak, většinou ho mívám normální až nízký, teď mám 136 / 92. Takže buď je to z meduňky, nebo z něčeho jiného, ale určitě to není sugesce.

No nic, řešit to nebudu, snad to brzo přejde.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je to v hlavě. Já to mám z hub. Jsem z nich tak nervózní, že mi je pak půl dne nedobre, protože na to myslím, jestli jsem se při sběru neseknul.
doplněno 10.10.20 11:23: Podvědomí pracuje, ikdyz na to nemyslíte. Ale byl to jen nápad, že to může být tím. Ne jistota. :)

oldi
hodnocení

2x
Může to souviset. Všeho moc škodí. U všeho se má dodržet předepsané množství.

liska5
hodnocení

1x

A cukr máte v pořádku, že by ten med? Jinak na byliny lze mít alergii a to může vzniknout kdykoliv. Mně by bylo ze silné měduňky těžko od žalidku. Prostě všeho moc škodí. Zřeďte to vodou!

hodnocení

0x

Pansvačinka - nechejte si ty stupidní rady laskavě pro sebe !
Magdon - opravdu je to v hlavě, nejste předávkovaný, pouze jste si to vsugeroval.
Přestaňte na to myslet, bude to dobré.
Nervy dávají člověku zabrat...*uf*

nov

wamp *palec2*za setření "svačinky"

hodnocení

0x
Ano. Meduňka oblbuje. Můžete být ospalý, snížený krevní tlak. Předávkovat nejspíš nejde, ale unavený být můžete. Meduňka se dává na spaní, zpomaluje reflexy.
Raději nesesejte za volant, abyste se nenaboural.
Nesmí se kombinovat s jinými uklízet uklidňujícími léky (anxiolitikami).
Meduňka může vyvolat alergickou reakci jako všechny bylinky.

Po požití meduňky uklízet můžete, ale půjde vám to trochu pomaleji.

hodnocení

0x
Bylinky se musejí dávkovat podle doporučení. Já jsem citlivá a tak mi je těžko od žaludku, když sním trochu víc syrového česneku v polévce česnečce. Stejně tak mi nevyhovují silnější bylinkové odvary, zatím mi vadil i silněji vymáčený koupený pytlík heřmánkoveho čaje i čaj proti nachlazení. Nedávno jsem si uvařila trochu silnější čaj z oregana a zase mi nesedl. Takže dávkuji bylinky na čaj v menším množství. Nebo piji půllitr bylinkového čaje pomalu, i když je pak studený. Pokud je nezvykle tmavý, naředím tak, jak ho znám. Jenže mě to těžko od žaludku do půlhodiny přejde. Příště jsem opatrnější. Byliny považuji za lék a dávám proto pozor. A to jsem zdravá, přesto se musí opatrně.

kami, kdysi jsem četla knihu od Marie Treben a ta prosazovala pouze krátké cca dvouminutové luhování jakékoliv bylinky, aby výluh byl jen světlý. Tenkrát mne to udivilo, ale má to asi nějaké opodstatnění.

hodnocení

No jo mám meduňku doma sušenou, jsou to poměrně velké listy a těžko se množství odhaduje. Tentokrát jsem to asi lehce přehnal. Ale přešlo to poměrně brzy, jen jsem byl celé odpoledne mírně přiblblý *frajer*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]