Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když má oleandr lepkavé listy a jsou na něm breberky, asi mšice, tak jsem četl že to lepkavé vylučují mšice jako svůj produkt, jinde zase že je to obrana oleandru proti mšicím. Ale spíš mě zajímá jakou sovislost to má se zaléváním vodou.
Tedy jestli máte vypozorováno, že se to objevuje spíše při nedostatku nebo přebytku vody a jestli to dokonce umíte vysvětlit proč případně jedno z toho má větší vliv na vznik tohoto fenoménu (lepkavé listy). Zjistili jste prosím jaké prostředí a intenzita/způsob zalévání snižuje riziko lepkavých listů u oleandru? Děkuji
Můj oleandr měl vždy lepkavé listy, když měl na sobě puklice a to větší množství. Prostředky nezabíraly, tak jsem pokaždé puklice odstranila ručně. S vodou to nemá nic společného, zalévání na to nemá vliv.
Lepkavost má na svědomí medovice produkovaná vašimi breberami a ve větším množství ucpe póry na listech a začnou se tvořit plísně a černě. Tedy nic ku prospěchu rostliny. Se zálivkou to nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.