Nejste přihlášen/a.
Smrdí marihuana když roste, je usušená anebo jenom při kouření?
byl jsem u kamaráda na návštěve, má tam toho několik na balkóně. Smrdí mu to trochu i do bytu, prý dělá mastičky Tak abych věděl.
Když roste, tak není téměř cítit, usušená ano, ale jen když přičichneš. Jako třeba kopřiva a sušená kopřiva.
Nemám to vyčtené, měla je známá /stará paní na mazání/ ve skleníku, byly vysoké, ale ještě nebyly ke sklízení. Proto jsem neregistrovala výraznou vůni. // Jeden kolega kdysi nosil u sebe v krabičce sušenou, tak jsem si to taky prohlídla a očichala. Aj jsem párkrát potáhla, ale pálilo mne to v krku- jsem nekuřák.
Smradem bych to zrovna nenazývala, ale má specifickou vůni, kterou nelze zaměnit. Mně ten odér nevadí a rostlina je samozřejmě cítit když roste. Mé kamarádce letos vyrostl fakticky strom. Má teda jenom jednu, ale je košatá, je vysoká tak dva metry, má silný kmínek a je obsypaná šištičkama. Škoda, že nemám foto. To jsem ještě neviděla. Také patlá mastičky a slíbila, že mi dvě větvičky dá a také zkusím něco upeldat.
Mě to začalo smrdět myšinou a říkala jsem si, jak tohle někdo může. Ale jak rostla a kvetla víc a víc a začala téci pryskyřice, tak ta vůně se měnila, až byla příjemná.
Podobné účinky má levandule, meduňka, šanta, tymián atd. - uklidňující, na nervy. Já bych ji povolila, může mít místo v léčivých aplikacích, ale vím, že to je problém, aby toho lidi nezneužívali.
Takže ještě se vrátím k tomu dotazu - ano, rostlina v určité fázi vydává charakteristický zápach a vůni. Záleží, kdy jste se okolo ní vyskytla. Jeden týden nic a když začne nakvétat, třeba za 14 dní, tak jenom projdete a ucítíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.