Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti s hlošinou okoličnatou? Do jaké výšky vám vyrostla a jak chutnají její plody?
Jedí vám plody také ptáčci? Jakou zálivku potřebuje?
Děkuji
Hlošinu - hlošiny mám cca 4 roky.
První keřík (klasickou červenou) jsem sázela hned prvním rokem po zakoupení pozemku. 2 roky jsem čekala na tu avizovanou "záplavu" plodů, ale nic. Na jaře vždy krásně kvete, ale plody jsem z ní ještě neochutnala.
Dočetla jsem se, že je pro lepší opylení vhodné mít keříků víc - přikoupila jsem tedy ještě 2 (červenou a žlutou). Prvnímu keříku jsem sdělila, že jestli se nepochlapí, půjde pryč . Letos jsem i na něm po odkvětu našla pár plodů, ale všechno během podzimu zmizelo. Zbylé 2 keříky nasadily na plody víc (jsou blízko u sebe). I tak ale plody zůstaly jen na té žluté (a na loni sázený keřík docela dost). Chuťově jsou sladké, kysele navinulé s lehounkou natrpklou a slizovitou příchutí. Chutnají mi (právě dojídám poslední kousky, bo mužíček po nich nijak zvlášť nebaží). Z červené jsem ochutnala poslední 2 kuličky - vše ostatní je fuč. Žluté jsou nenápadné, takže podzřívám zdejší ptactvo, že ty červené si sluplo - příští rok jim přidám síťový kabátek a uvidíme.
Původní hlošinku hodlám nařízkovat do hlošiní skupinky a budu doufat, že se tam víc rozrodí...
Původní keřík zatím dorostl do cca 3m výšky, 5-6cm průměr kmínku (udržuji si stromkový tvar). Loňské keříky povyrostly tak na 1,2-1,5m.
Zálivku neřeším - nezalévám. Pokud potřebují víc vody, pustí kořeny víc do hloubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.