Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká byla letos semínka kopr a petržel

Od: kalosdos odpovědí: 4 změna:

jájsem letos sel třikrát petržel a kopr ani pažitka ,nic mi skoro nevzešlo, jen trochu kopru, stromy také né, koupil jsem švestku v osevě v Jihlavě a taky odešla , nevím proč?, je nějaký špatný rok ,moc mokro , nebo jsou ty semena špatná? Jaké máte zkušenosti , kdo bydlí na Vysočině.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Petrzleny som mal snáď tri. Zbytok podľa mňa ožrali slimáky. Mrkva tak 60 %. Tam som jedného na klíčiacej pristihol. Na staršie rastliny už neliezli.

72mona3*
hodnocení

0x
Já si letos dávala mrkev a výsledek je žalostný. Řekla bych, tak 80%. Ovšem přisuzovala jsem to spíš své "šikovnosti". Ale s těma stromkama je to jiný. Jezdíme do Popic (malé zahrádkářství) a tam nám letos říkali, že se s tím letos setkali poprvé. Jde to napříč druhy (takže nejen ovocné stromky). Že bez zjevné příčiny odejdou. U nás to schytala bříza a černý bez, tedy v podstatě plevel u nás na Vysočině. Na jaře pupeny napučely, ale většina jich zůstala tak. Bez zaschl celý, bříza jen částečně. Ale to už jsem tu letos také zmiňovala. Přisuzují to předchozím suchým rokům, kdy rostliny už byly zesláblé. Ale kde je pravda... *nevi* M.

hodnocení

0x

Nasela jsem letos petrželku z vlastního loňského semene a je nádherně hustá a tmavě zelená. Dcera je velice ráda, když jí při každé návštěvě kytici přivezu, měla semeno kupované, vylezlo to, zažloutlo a zašlo. Hodně lidí v okolí říká, že s petrželí a koprem mají špatné zkušenosti.

A ten kopr - nasela jsem na jaře, vylezl, zčervenal, zkroutil se a byl konec. Proto jsem sela ještě jednou, koncem července, z kupovaného semene. Pěkně vyrostl, byl hustý, měl pěkné lístky. Nasekala jsem si ho do mrazáku na zimu. Zbytek ještě mám na záhoně, ale brzy ho už vytrhám a dám do popelnice. Jaga.

hodnocení

0x

Nám petržel, mrkev, kopr i pažitka vzešly i vyrostly velice pěkně. Jindy zejm. s kořenovou zeleninou míváme potíže. Stromky mohly být napadené houbovými chorobami, kterým se letos, bohužel, daří.

(Teď vidím, že se ptáte obyvatel Vysočiny - já žiju na jižní Moravě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]