Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hřib kovář a hřib hnědý: jaký je rozdíl v chuti?

Od: katka111 odpovědí: 6 změna:

Hezké odpoledne,

jaký je, prosím, rozdíl v chuti mezi těmito dvěma houbami, případně na co se hodí (jedna je třeba lepší k masu, jiná dejme tomu do vaječných pokrmů)...?

Moc děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

7x

Suchohřib hnědý,nebo panský,případně podhříbek,nebo podborovák.Má řadu lidových názvů.Je to hříbek chuti vcelku mdlé,i nasládlé.Samotný ve smaženici chuti nepřidá.

Kovář -modrák je aromatická houba,poměrně tvrdá.Do smaženice je ho nutno podusit a pak teprve smažit.Smaženice je nejlepčí ze směsi hub,nemělaby v ní chybět i mladá růžovka,a hlacvně lišky.

JABRAKA

 

72mona3*
hodnocení

5x
Smaženice je nejlepší ze směsi hub *mnam* Oba druhy hřibů jsou výborné, ale kovář se nehodí na řízky. Jinak kamkoliv.

 

hodnocení

5x
avatar hrdaalena
Hřib kovář vyžaduje hlavně delší tepelnou úpravu z důvodu, že pokud je nedostatečně upraven, může způsobit zažívací potíže, podobně jako např.václavkyJinak je to velmi chutná houba,využívá se hlavně do omáček a nedoporučuje se k sušení, protože při něm ztrácí vůni, na rozdíl od jiných druhů hřibů, u kterých se vůně sušením naopak rozvine.

 

vilik*
hodnocení

3x
Mám zkušenost, že kovář potřebuje trochu delší tepelnou úpravu, jinak je tužší. Při směsi hub, takzvané smaženici, je potřeba na to myslet.

 

hodnocení

0x
avatar totak

Hlavní rozdíl je v tom, že naděje že modráky - kováře a koloděje , najdete zdravé nečervivé je tak 1:5 :)

 

katka111
hodnocení

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]