Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor briggs ztratil kompresi

Od: totak® odpovědí: 4 změna:
Zdravím odborníky.
Mám bubnovou sekačku s motorem Briggs.
Už má svoje roky ale chodí. Poslední dobou pozoruju ztrátu výkonu. Motor občas střelí do výfuku a zdechne ale hned se dá znova nastartovat a běží dál.
Při startování cítím že má malou kompresi. Neklade skoro žádný odpor ale kupodivu startuje bez problémů. Protočím ho jednou na prázdno a podruhé cuknu rychle a většinou chytí hned.
Sezónu dotáhnu do konce a pak chci motor dát do kupy. Doufám že to bude na ventilech, ale mohly by to asi být i pístní kroužky. Předpokládám, že kdyby to dělal ventil, tak by to tak pěkně nestartovalo. Jak to vidíte vy?
Být to český motor, tak stáhnu válec a vím na čem jsem, ale vtipný Američan musí kvůli přístupu k pístu půlit motor a vydat kliku. Tomu bych se rád vyhnul.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já měl před nedávnem problém s BS motorem na traktůrku. žral mi dost olej a tak jsem předpokládal netěsný ventil nebo zapečené kroužky, ale nakonec bylo podpálené těsnění hlavy. Seřídil jsemm vůli ventilů, dal nové těsnění, hlavu dotáhl dle doporučení mmenťákem a zase maká jak za mlada. Kompresi jsem "necítil", protože má starter.

vernon
hodnocení

2x
Podpálené ventily. Asi ses vykašlal na seřizování vůle...

hodnocení

Tak to by byla taky jedna téměř bezpracná varianta. Půlit se mi ten motor opravdu nechce. Jen až nebude zbytí.

Já byl také rád, že jsem pouze sundal hlavu a bylo opraveno po vyčištění a novém těsnění. Jen mi dalo trochu hledání najít utahovací moment a pak si jej z těch "americko-anglických " jednotek přepočíst na naše "čísílka".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]