Zdravím odborníky. Mám bubnovou sekačku s motorem Briggs. Už má svoje roky ale chodí. Poslední dobou pozoruju ztrátu výkonu. Motor občas střelí do výfuku a zdechne ale hned se dá znova nastartovat a běží dál. Při startování cítím že má malou kompresi. Neklade skoro žádný odpor ale kupodivu startuje bez problémů. Protočím ho jednou na prázdno a podruhé cuknu rychle a většinou chytí hned. Sezónu dotáhnu do konce a pak chci motor dát do kupy. Doufám že to bude na ventilech, ale mohly by to asi být i pístní kroužky. Předpokládám, že kdyby to dělal ventil, tak by to tak pěkně nestartovalo. Jak to vidíte vy? Být to český motor, tak stáhnu válec a vím na čem jsem, ale vtipný Američan musí kvůli přístupu k pístu půlit motor a vydat kliku. Tomu bych se rád vyhnul.
Já měl před nedávnem problém s BS motorem na traktůrku. žral mi dost olej a tak jsem předpokládal netěsný ventil nebo zapečené kroužky, ale nakonec bylo podpálené těsnění hlavy. Seřídil jsemm vůli ventilů, dal nové těsnění, hlavu dotáhl dle doporučení mmenťákem a zase maká jak za mlada. Kompresi jsem "necítil", protože má starter.
Já byl také rád, že jsem pouze sundal hlavu a bylo opraveno po vyčištění a novém těsnění. Jen mi dalo trochu hledání najít utahovací moment a pak si jej z těch "americko-anglických " jednotek přepočíst na naše "čísílka".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.