Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostružiny-nove vyhonky-jsou plane?

Od: benule® odpovědí: 5 změna:

Radcove,u ostružiny jsou nove vyhonky,ty lonske maji ale 3 listky a ty letošni 5,jsou to plane nebo nechat,dik za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

5x

ostružina rodí až na výhinech druhým rokem, tedy letos narostou šlahouny, ty se pokrátí na cca 1m , loňské se vystřihnout, a příští rok na těch zkrácených co obrostou by měla být úroda..a tak se to stříhá každý rok..

111, i já moc děkuji, protože mně teda vyrostly strašně dlouhé nové šlahouny a protože jsem je během léta zkracovala, tak ještě navrch na nich vyrazily nové dlouhé větvičky do stran. Takže prales. Nebyla jsem si jistá, o kolik zkrátit, tak až přestane pršet jdu na to a pokrátím.

111®

jj dosahují ty šlahouny klidně 3m i více , jo a roste to rychle, to by byl živej plot, co myslíš?

hodnocení

4x

Ostružiny nejsou roubované, takže nemohou být nové výhony plané.

hodnocení

0x
Pěstuji ostružiny asi 20 let.
Na konstrukci z trubek (výška asi 250 cm) mám vodorovně natažené dráty nebo lanka, s roztečí okolo 40 cm, ke kterým LETOŠNÍ výhony počas růstu přivazuji. Tyto výhony budou rodit příští rok.
Na LOŇSKÝCH výhonech od jara vyrůstá BOČNÍ OBROST S květy a PLODY, po obrání úrody výhony u země uříznu, z lanka uvolním a zlikviduji. Neubírají proto živiny těm letošním, které do zimy zesílí.
Někdo řeže až příští jaro, výhony jsou zdřevnatelé a tmavší, lépe se odliší od letošních.
Výška jaká vám vyhovuje. Nebo jaký máte žebřík...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]