Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
zajimalo by me, zda si myslite ze se jedna o podvod.
dekuji za odpoved
Ale no tak! To si koupíte "slavný sloupovitý stromek" (mimochodem - nikdy jsem o nich neslyšel), budete z něj celoročně sklízet ovoce (takže i celoročně kvete, proč teda na obrázku nejsou i květy?) a když stromek po 10 letech přestane plodit, prostě ho pošlete zpět prodejci a on Vám obratem vrátí peníze...
Už podle těch obrázků je to nesmysl. Už jste někdy viděl stromek, který by měl víc ovoce, než listí ?
Dobrý den, my máme sloupovité jabloně dvě . Plodí opravdu hodně a to je hodně protrháváme. Jablka mají krásná, názvy už si nepamatuju. Jedny jablka červený, druhý žlutý ...ted v září dozrávají a dlouho vydrží. Samozřejmě ten kmínek není tak holý a obalený plody,jsou taam i větve, jen to nezabere tolik místa
Takové reklamní fotečky se dají vyrobit snadno.Ale sloupovité odrůdy jabloní i dalších ovocí existují a dnes jsou jich rozlehlé sady.Viděl jsem nedávno v ČT reportáž z takiového sadu a fascinuje mě to.Mám už dvouletou meruňku,nebýt mrazu na jaře,bylo by pět plodů.Také mám dvě švestky,na jedné bylo 15 krásných švestiček.Vše je určeno k plození na velmi krátkém obrostu,který se ovšem musí stále udržovat.Stromky kvetou na krátkém dřevě,takže si musíme vypěstovat kodně krátkých větvíček podél celého kmene.Pak už záleží na výživě,kterou stromku během roku dodáváme.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.