Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhaní keře angreštu

Od: erere odpovědí: 5 změna:

dobrý den, zajímalo by mě, zdali mám střihat keřový angrešt , teď na podzim, nebo to nechat na jaro.

Mám je nový a malý\pul metru\, letos zjara jsem je koupil v zahradnictví a hned zasadil...

nekteré mají až metr dlouhé výhonky.

Děkuji moc za radu. P.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

U keře angreštu i rybízu se větve nezakracují,nebo jen vyjímečně,pokud zabírají moc místa.Odstraňují se jen více jako 3 roky staré celé,jsou už odplozené a nahradí se mladými.Keř by měl mít tak pět hlavních větví.

JABRAKA

jofa*

Tak. A já přidám, že se zkrátí jen ty , které špatně ovětvují.

angrest
hodnocení

0x
Nevím jak s angrestem, ale jine ovoce (např. Jablka, hrušky) kdyz se ostrihaji v zime, tak jim dalsi rok vice porostou vetve, kdyz se ostrihaji v lete, tak jim dalsi rok vic porostou plody.

liska5
hodnocení

0x

Předpokládám, že jsou keříkové. Já bych asi zakrátila ty dlouhé větve ještě teď, za pěkného počasí, aby se rychle zhojil. A asi hodně. Pak ho ani sníh nerozplácne a na jaře se tak rozvětví a zpevní. První rok by mi o hodně plodů nešlo, hlavně aby z něj byl kompaktní keřík.

19.09.20 22:29
hodnocení

0x

Jaro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]