Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímá mě jedno téma a to zní :
Co se stane, když do každého kvetináče, ke každé rostlině, přidám prach z černého kvalitního uhlí? Například k orchideji, palmám, cykasu, fialkám, aloe, rýmovníku, kalanchoe, atd...? Nebo když při přesazování do substrátu přimíchám černé uhlí? Neublíží to rostlinám, které jsem vyjmenoval? Popř. podpoří to ty rostliny? Děkuji a přeji krásný zbytek dne
Zdravím. Černé uhlí v půdě působí dezinfekčně. Pokud je to ale prach, je potřeba nedat tolik, aby se zemina slehla a utužila, pak by se kořeny dusily. Orchidejím to prospěje, ale jen tak mírně posypat povrch, pak trochu prolít dešťovou vodou, aby se prach dostal i ke kořenům. (Musíte pak ale počítat s tím, že při namáčení orchidejí se vám bude tento prach vyplavovat a budete to splachovat do odpadu). Navíc můžete každou ránu (po řízkování či střihu) tímto prachem zasypat. Udělá stejnou službu, jako prach z dřevěného uhlí, běžně používaný. Ida
Všechny organické hmoty patří nejprve do kompostu.Co je k použití,o to se bakterie postarají,za dva roky z toho bude výborná zemina pro univerzální použití.Jinak i prach z uhlí,hnědého i černého,se dá tpracovat na brikety a spálit.Třeba smíchán s papírovou drtí a starým rostlinným olejem a pilinami.
JABRAKA
já myslím že se nestane nic. Ani neublíží, ani nepodpoří, protože hlavní složkou černého uhlí je čistý uhlík. Vody je v něm velmi málo a dusíku ještě méně.
Vidím že vaše otázka ale míří jinam. Vy potřebujete vymyslet kam s uhelným prachem. Do kotle nesmí, ve sběrném dvoře vám ho nevezmou, tak snad by se dal vyvézt a rozptýlit někde po poli nebo zarýt do země na zahradě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.