Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amarilys neroste

Od: petruskaaa odpovědí: 4 změna:

Dobry den

Četla jsem zde, že by se amarilys mel dat na 14 dní do chladna a pak do teple mistnosti.a nezálevat.Potom vykvete.Vše jsem učinila akorát už ho mám asi 14 dnu na skřini a nic.Nevíte proč?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Princip vegetačního cyklu je u všech cibulovin stejný.Pokud rostou v přírodě,nebo na zahrádce,Tak teplo a vlhko z dobře vyvinuté cibule vynutí růst květního stvolu,květů a nakonec semen.Cibule je vysílená a nutně po odkvětu potřebuje určitý čas na "nabrání sil"-usilovně doplňuje do cibule živiny a vegetační látky aby znovu mohla v příštím roce kvést.Tyto látky nakonec ještě naposledy doplní z listů a zastaví růst a odpočívá.Nastane období vegetačního klidu.Pak cibule dostane pokyn k dalšímu cyklu a vše se opakuje..Období vegetačního klidu,chlad,sucho,tma.

Období zahájení růstu,světlo,z počátku mírná zálivka

období kvetení,hodně světla,teplo,hnojivá zálivka

období odkvětu,omezení zálivky,hnojení,intenzivní růst listů.

období střádání růstových látek,zastavení zálivky,jen mlžení listů,zatažení a zaschnutí listů

Období veget.klidu

JABRAKA

Amarilys neroste

hodnocení

1x

Už jsemto tu jednou psal v zimě je nechám po odkvětu odrůst a pak je sestřihnu vyndám cibulku ze zeminy dám do tmy a chladu.Zhruba měsíc před vánoci je dám do zeminy a do tepla pak mi na vánoce kvetou.

doplněno 15.12.08 17:59:

Foto z 4,12,

Amarilys neroste #2

hodnocení

0x

Mrkněte se na tuto diskuzi: poradte.cz/...

ukulele*
hodnocení

0x

ahoj, Tvá otázka je jako pohádka. Nic nám neříká, že jsi četla, že má být a. 14 dní v chladnu. Kde jsi to četla? a co je pro tebe chladno? jak starou máš rostlinu a kdy ti kvetla naposledy. a. bychom měli dát pauzu od posledního kvetení tak nejmíň 4-5 měsíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]