Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

asi před 3 lety přivezl zeť z dovolené v Chorvatsku zajímavou rostlinku. Rostla tam prý ve velkém množství v písku, bez vody. Vydloubl si na pláži jednu rostlinku domů. Pěkně se mu dařila, tak mi taky kousek dal.

Rostlina se u nás ale asi zbláznila. Už má šlahouny asi 1,5 m dlouhé, mám ji na zídce u vchodu do domu. Spotřebuje dost vody. Podle květů bych typovala na čeleď "hvězdnicovité", ale lístky i stonky jsou takové masité, spíš podobné sukulentům.

Nevíte, prosím, někdo, jakou rostlinu to vlastně doma mám? Děkuji - Jaga.

Co je to za rostlinu?
Co je to za rostlinu? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zdravíčko.
Mohl by to být Kosmatovník srdčitý.
Také jej znám mj. z Chorvatska.
Je to sukulent.

hodnocení

3x

Kosmatec.Jeden z mnoha druhů, před lety se u nás ty malé hodně pěstovaly ve skalkách.

petr2000*
hodnocení

2x

Podle mě je to aptenie srdčitá - aptenia cordifolia. Petr

Ano Petře, Apténie je Kosmatovník :-D
petr2000*

Aha, děkuji za připomínku. Petr

hodnocení

Děkuji vám všem, zase vím o něco víc.

Když jste mi prozradili název, přečetla jsem si na netu, že je to velice delikátní bylinka francouzské kuchyně. Květy se prý kandují, lístky se dávají pod křepelku. Bylinku tedy mám, ale kde já chudák, seženu tu křepelku? :-D Jaga.

Jaguško, pojedete rovně, pak zahnete doleva a tam se nalézá krásná chaloupka = U Křepelků :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]