Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám velkou prosbu o radu. Asi před týdnem mi začaly ve velkém odcházet listy na rostlině. Jsou zelené, některé mírně zažloutlé a vyloženě padají po velkých "trsech" . Rostlinu mám kousek od okna, z nedostatku místa kousek od topení, ale v místnosti nebývá více než +/- 23 stupňů. Rostlinu rosím, občas mírně zalévám odstátou vodou. Květináč mám na dřevěném stojánku asi 15 cm od země.
Předem děkuji za radu a snad i záchranu rostlinky
S pozdravem a přáním pěkného dne Petra Štraitová
Dobrý den. A opět tu máme tu zimní ,,nemoc,, dracén - na Váš problém jste si odpovědela sama, dracény jsou nesmírně háklivé na proud jak teplého, tak studeného vzduchu, stačí drobný závan a listy jou pryč, topení jistě hřeje víc než 23st. Rada : umístěte rostlinu co nejdál od topení, rostlina si spíše přivykne nedostatku světla, než rozchodí proud vzduchu. Doporučuji 1 x za měsíc trochu pohnojit Kristalonem pro pokojové rostliny, neboť rostliny v našich domácnostech nedokážou spát a občasnou výživu potřebují. Na závěr : každá rostlina se chová individuálně, ale nevěšte hlavu, mělo by to zabrat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.