Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracaena marginata - listy odchází

Od: putuska odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám velkou prosbu o radu. Asi před týdnem mi začaly ve velkém odcházet listy na rostlině. Jsou zelené, některé mírně zažloutlé a vyloženě padají po velkých "trsech" . Rostlinu mám kousek od okna, z nedostatku místa kousek od topení, ale v místnosti nebývá více než +/- 23 stupňů. Rostlinu rosím, občas mírně zalévám odstátou vodou. Květináč mám na dřevěném stojánku asi 15 cm od země.

Předem děkuji za radu a snad i záchranu rostlinky :)

S pozdravem a přáním pěkného dne Petra Štraitová

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den. A opět tu máme tu zimní ,,nemoc,, dracén - na Váš problém jste si odpovědela sama, dracény jsou nesmírně háklivé na proud jak teplého, tak studeného vzduchu, stačí drobný závan a listy jou pryč, topení jistě hřeje víc než 23st. Rada : umístěte rostlinu co nejdál od topení, rostlina si spíše přivykne nedostatku světla, než rozchodí proud vzduchu. Doporučuji 1 x za měsíc trochu pohnojit Kristalonem pro pokojové rostliny, neboť rostliny v našich domácnostech nedokážou spát a občasnou výživu potřebují. Na závěr : každá rostlina se chová individuálně, ale nevěšte hlavu, mělo by to zabrat!

putuska
hodnocení

Mockrát děkuji za radu, dracena už má nové místo, tak snad si zvykne dobře. Mějte se pěkně a pohodové svátky přeji.

hodnocení

0x

Nerosit, hlavní problém, mimo jiné, je ve vodě v paždí listů spojené s proměnlivostí teploty...

putuska
hodnocení

Děkuji moc za radu, bohužel mě nenapadlo, že rosení může škodit. Přeji hezký den a klidné svátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]