Dobrý den,co by to mohlo být za chorobu na od jara vysazené třešní burlat na podnoži colt.? Zlevano s rozumem okopano vyhnoje střídmě cereritem...a pár granulek koňského hnoje.sazeno letos na jare přírůstek od jara slušných cca 70 cm jen ty červené tečky na listech čím by to mohlo být jak to řešit a mám provádět nějaký postřik nebo nechat opadat listí to pak zlikvidovat a čekat co to udělá další rok.? Na jaře byly mšice vyhubeny oprivovym postřikem jinak nic zvláštního díky za rady...
Podzim. Listy začnou brzy padat. Živiny se z nich stahují zpět do stromku. Popadané listí spálit.
Nevím, jak to posoudí jiní, ale já to vidím jako normální.
liska5
Ony existují různé skvrnitosti, na které jsou postřiky. Když si rozkliknete choroby třešní, tak zvolte ten správný z uvedených postřiků a správně načasujte do příští sezony.
liska5
Taky mne napadl výchovný řez. Na internetu jsou i videa. A třešně mají rády vápník, klidně bych zapracovala do půdy kolem drcené skořápky.
No ono už se semtam něco projevilo už v polovině léta...do teď to celkem takto zesílilo mě to spíš přijde jako nějaké houbové onemocnění právě letos byl dost deštivý rok tak co na to ostatní? Každopádně díky za názor !
floro*
Ani, je to houbovka, ale není nutné každou řešit. Je to prostě soužití mnoha organismu, které začnou profitovat výrazněji až na konci sezóny. Listí stárne ale stejně jako lidé. Za chvilku začne listí měnit barvu, podzim no... Spíše bych ve vašem případě řešila zapestovani koruny a zřejmě i nedostatek živin jako je hořčík a železo (viz ta nažloutlá barva listů). Ale chválím zavlahovou Míšu, ta je vidět málo kdy. Jen místo uhoru bych doporučovala namulcovat sečenou trávou dodávánou průběžně behen sezóny v menších vrstvách.
Velmi děkuji. Stromek byl na jaře koupen od profesionála pana Topinky z Jaroměře. Na jaře. Rovnou po koupi mu byl panem Topinkou udělán výchovný řez a zasazen. Tento mohutný přírůstek 70-80 cm za jedno léto plánováno další výchovný řez opět na jaře příštího roku. Vyhnojeny granulovaným koňským hnojem,pár granulkami slepičího a cererit. Ano dobrý nápad skořápky dodám. Okapavam,střídmě zalévám. Závlahové misky udržují v bezplevelnem stavu nebudu tedy řešit jen dodám skořápky a opadané listí shrabu a spalim či odvezu na sběrný dvůr
Ale výchovný řez první proběhl opravdu na jaře takto to opravdu vyrostlo za léto( ano roub je nad zemí) mulčování mi pan Topinka doporučil až cca od 5 cm kmínku v průměru nyní mladé stromky prý potřebují co nejvíc vzduchu pro kořenový systém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.