Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozená střecha na skleníku

Od: lenulakr® odpovědí: 5 změna:

Minulou sobotu u nás padaly kroupy, sice ne nějak velké, ale stačilo to na to, aby na polykarbonátovém skleníku udělaly ve vrchní vrstvě desek na střeše dírky. Pojištění se prý vztahuje pouze na prostory v domě a nevím, jestli se na to vztahuje záruka. Příští rok skleník snad ještě vydrží, mám ho postavený 2 sezóny, ale jak dlouho, netuším . Nemáte někdo nějaké řešení mimo výměny celých desek? Napadlo mě nalepit asi na vnější stranu nějakou fólii, ale nevím jakou a jestli by to bylo dobré řešení. Dík za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Možná se Vám bude hodit, v odkazu je rada na opravu chatar-chalupar.cz/...

hodnocení

Děkuji za radu, to by bylo schůdné. Vyměnit celou střechu by znamenalo ji celou rozebrat a prodejce jsem se ptala a že prý na mechanické poškození se záruka nevztahuje.

hodnocení

1x

Já bych poškozenou desku obrátil, aby se do ní nedostala voda, pokud neproteče. Záruka se asi na mechanické poškození nevztahuje a pojištění máte takové, jaké jste si domluvili a máte ve smlouvě. Ta fólie je hloupost.

mak*
hodnocení

1x

Pojištění se vztahuje na to, co máte pojištěné. Pojistit lze i nebytové prostory, ale to zřejmě nemáte. Já bych zkusil reklamaci, protože každý prodejce se vytahuje, že výhoda polykarbonátového skleníku je v tom, že mu neublíží kroupy. Kdyby byl 15 let starý, dejme tomu, ale když je ještě v záruce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]