Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemina,kam s ní?

Od: ivca® odpovědí: 7 změna:

Dobrý deň.Bydlím v bytovke.Na balkónu pestuji zeleninu.Kam po lete se zeminou?Sice máme vedle vchodu záhonek s květinami,který založili a aj sa oň starají obyvatele nášho vchodu,ale tam je tej zeminy hodne a popravde nechci im to tam sypať,aby mně nesprdli.Vy čo taky pestujete na balkóne,kam po léte vysypávate zeminu z květníku?Do kontajneju,do bio?Nebo inam?Mám približne 5 truhlíku+5 menších kvetináčku.Ďakujem za odpoveď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zemina z květináčů se ve Vašem případě dá vysypat ideálně do hnědých kontejnerů na bio odpad

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, použitou zeminu z květníků odnesu na zahradu a nasypu okolo stromů. Máte v okolí nějaké stromy / park? Třeba by to bylo řešení a vrátíte zeminu přírodě (možno odnášet po částech, pokud je ji více). Zdravím!

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud kupujete substrát zahradní univerzální,je škoda ho vyhazovat.Pro novou sadbu je ho možno využít,přidá li se do něj trochu minerálního hnojiva a nechá uležet do jara v pytli,třba na balkoně,nebo ve sklepě.Máte li zahrádku,namíchá se do kompostu.Z kompostu zase beru zem na sázení.Když nemám kam,vsypu ho pod keře kolem domu.Budou vděčné.

JABRAKA

hodnocení

1x

Jak píše @promon, správně do kontejnerů na bioodpad. Já si dávám tu práci, že se zeminou podsypávám betonovou zídku za domem, pod kterou ujel svah. Dělám to už aspoň 10 let a když vydržím do smrti (a dožiju se průměru), mohl by tu po mně zůstat pěkný koutek.

jenda123123
hodnocení

1x
Sypu ke stromům v blízkosti paneláku

hodnocení

0x

Já celé truhlíky vždycky vysypu do normálního kontejneru. Skládce jen prospěje.:-D BNavíc, nikdy už zeminy nebolo nějak více. Kytky ji stihly spotřebovat. Jsou to jen a pouze kořeny.

Večer jsem ještě vzpomínala a jsem přesvědčená, že na podzim opravdu v truhlících téměř žádná zemina není. Jen kořenový sytém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]