Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvas z vinné révy

Od: hubert788 odpovědí: 2 změna:

Jak správně založit kvas z vinné révy a jak dlouho nechat kvasit:Přidávat cukr?

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59
hodnocení

0x

Červené nechte na slupkách 7 až 10 dní, bílý mošt se rozkvasí sám, cukr se přidává podle sladkosti moštu, měří se moštoměrem.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Kvas z vinné révy se nazývá "burčák".Použije se vylisovaná šťáva z hroznů a vinné kvasinky.Kvašení trvá při teplotě 12 - 14 stC asi 3 týdny,nebo ještě lépe dotehdy,až burčák nejlépe chutná.Delší kvašení končí asi po 6 týdnech,ale to už vzniklo víno.Po zchlazení a usazení kvasinek se zfiltruje a je možné konzumace.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]